Hayatın bunca acımasızlığı arasında insanlara her şeyi göze alarak hizmet etmek ve o hizmetin lezzetini yaşamak ve bunu başaran insanları görmek ne güzel. Bazılarının bozmaya ve yok etmeye odaklandığı ve bunu bir var olma, yok olma mücadelesi olarak gördüğü zamanımızda bazılarımızın var etmeye ve tüm yaraları sarmaya çalışması ne güzel. Bunun en güzel örneklerinden birini geçenlerde Ağrı ilimizin Tutak ilçesine davet yaptığım seyahatte şahit oldum.

Atanmış bir adam aslında ona Adanmış bir adam demek daha doğru.  Erkan İsa Erat dan bahsediyorum. Tutak Kaymakam ve Belediye başkanı. Her iki görevi birlikte yürütüyor ve 50 yıldır yapılmamış hizmetleri gerçekleştiriyor. 50 Yıllık su sorununu bitirmiş gelir gelmez. 2017 yılı için kendine hedefler çizmiş, Spor kompleksleri, gençlik merkezi ve hanımlar lokali. Parklar, Kanalizasyon projesi, yağmur suyu projesi, Murat nehri mesire alanı projesi. Meydan projesi ve daha niceleri.

Bizzat yerinde yapılanları görmek ve genç, aktif Kaymakamımızın ve belediye başkanımızın gözlerinin içine baktığımda ondaki azim ve kararlılığı görmek beni çok etkiledi. Bir yüzü halkına sevgi ve şefkat dolu, diğer yüzü ise devlet ve millet düşmanlarına karşı çelik gibi kararlı, keskin.

Öğrencilerle yaptığım söyleşide inanılmaz anlar yaşadım. Her biri birbirinden zeki çocuklar. Gözleri ışıl, ışıl sordukları sorularla ve soruş biçimleri ile beni şaşırttılar. Bunda İlçe milli eğitim müdürümüzün ve öğretmenlerimizin etkisi büyük elbet.

Ovalar yeşillenmişti yol boyunca seyrettim. Ağaçlar çiçek açmıştı ve Güneş inanılmaz güzel parlıyordu. Geniş arazileri ve gökyüzünü seyrettim uzun, uzun. “Benim ülkemin bulutları kadar hiçbir yerde ki bulutlar daha güzel görünmezler” diye geçirdim içimden.

İçim genişledi gördüklerim ve şahit olduklarım beni çok mutlu etmişti.

Ülkem giderek daha da güzelleşiyor genç ve azimli idareciler sayesinde çok daha güzelleşecek. Allah onlara uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah. Hepsine.

İnsan haykırmak istiyor ovalara, dağlara doğru. Biz kardeşiz ve bizi ayırmalarına, bölmelerine asla izin vermeyeceğiz. Küresel sömürünün evlatlarımızı yok etmesine izin vermeyeceğiz. Biz bu kadim Anadolu’nun hayat damarlarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz ve bunu sevgi ile muhabbet ile birbirimize sarılarak yapacağız diye.