AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nin temel metaforlarından biri olan ‘değişim’ sloganı bugünlerde parti içerisinde kendisini etkin bir biçimde hissettirmekte. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın her teşkilat toplantısında ve oturumunda dile getirdiği tek bir şey var ‘parti içerisinde değişim’. Parti içerisindeki değişimle neyi kastetmekte? Sadece teşkilat bazlı değişimleri mi? Hayır tabii ki de. Yerelden başlayıp genele doğru bir temizliği işaret etmektedir. Bu temizliğin eninde sonunda yapılacağının işaretini veren Erdoğan geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi’ndeki milletvekili ve bakanlar ile buluşmasındaki;  “Yorulan, dava idrakini kaybeden varsa, kenara çekilsin” söylemi üstünde düşünüldüğünde aslında milletin talebi ve ihtiyacı olarak gündeme geldi.

AK Parti’nin kurumsallaşmasının önündeki engel olan gerontokratları bir şekilde halk istemediğini 7 Haziran ve 16 Nisan seçimlerinde dile getirdi. Millet Erdoğan’dan razı. Öyle ki bugün Erdoğan AK Parti’den ayrılıp PAK Parti adında yeni bir oluşum kursa hiç tereddütsüz yüzde 55 oy alır. Bu kimsenin inkâr edemeyeceği bir realitedir. Halkın Erdoğan’dan tek bir isteği var; belediyelerde, teşkilatlarda, devlette değişim ve yenilenme isteğidir. Hani o, davayı Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkartacak olup da davayı değil de kendilerini dağın zirvesine çıkartıp davayı dağın eteklerinde bırakanları istemiyor halk. Halk artık şunu biliyor, onlar Erdoğan’ı veya AK Parti’yi değil imkânları sevdiler.

AK Parti’de problem yok demek önce Erdoğan’a sonra Türkiye’ye ihanettir. Titanic batarken kurtulanlar, boğulanların çığlıklarını duymamak için filikalarında şarkı söyleyip, tempo tutmuşlardı. Bugün problem yok diyenler filikalarında şarkı söyleyenlerdir. Geriden gelen neslin ufkunu genişletmeli ve kurumsal yapılarla bu nesli desteklemeli. Baktığında görebildiği en uzak yer, ufuk çizgisi sokağın köşesi olan bir neslin tek hedefi de haliyle köşeyi dönmek olacaktır. Yürüyormuş gibi yapabilirsiniz ama ilerliyormuş gibi yapamazsınız. Lütfen artık AK Parti’nin ve Erdoğan’ın yakasından bi düşün ve kenara çekilin.

Bu değişim talebine kulaklarını tıkayanlar olmayacak mı? Elbette olacak. Bunlar emin olsunlar ki tüyü bitmemiş yetimlerin meballeri üstlerinde olacaktır. 2019 seçimlerinde AK Parti ve Erdoğan’ın akamete uğraması demek ümmetin tekrardan yetim kalması demektir ki bu da hesabı ödenmeyecek zarara yol açar. Bu yüzdendir ki Erdoğan’ın başlattığı bu değişim sürecinde kimsenin gözünün yaşına bakılmaksızın gereken yapılmalıdır.

AK Parti içerisinde başlayan kongre sürecindeki delegasyon seçimi de ayrıyeten partide küskünlüklere yol açmaktadır bu partiye zarar verir bizi yıpratır. Hiçbir kıymeti harbiyesi olmamasına rağmen delege seçimleri için teşkilat mensuplarının küstürülmemesi, kırılmaması gerekir. Bu konu hakkında okurlarımdan çokça mesaj aldığım için değinmek istedim. Sağlıcakla kalın…