Geçtiğimiz hafta çok hem çok fazla ağırıma giden bir video gördüm. Aslında sanıyorum ki bir tek benim değil bu memlekette yaşayan çoğu insanın değil herkesin ağırına gitmiştir ya da gitmelidir.

Öyle çok ağırıma gitti ve öyle çok canımı yaktı ki! Aslında çok fazla sinirlerime dokundu. Hani o an, o adam yanımda yakınımda bir yerlerde olsa ağzının üzerine Allah ne verdiyse vursam içim yine de soğumazdı.

Bu memleket pek çok şeyi gördü. Bizden gibi görünüp memlekete ihanet edeni, kendi mensubu olduğu ordunun silahıyla kendi milletine ateş edeni, üzerine Amerikan bayrağı örtüp kendi ülkesini gâvura şikâyet edeni, siyasi ihtirasları yüzünden onlarca yalanı maharetle ve utanmadan söyleyebileni, daha da bilmem ne kadar rezaleti gördü. Ama bunu ve bu kadarını görmedi. Kimse bu kadar aşağılık ve iğrenç olmadı ve böyle bir pisliği kimse yapmadı.

Her nasılsa bir şekilde milletvekili olan “ Lütfü Türkkan”ın yaptığı şeyden bahsediyorum. Bingöl’de patileri için yaptıkları gezi mi miting mi neyse artık orada kalabalığın içinden seslenen birinin yanına gidip el ense çeker bir halde kolunun altında ve korumaların polislerin yanında adamı alıp götürüyor. Götürürken de bir şeyler anlatıyor. Adam kabul etmiyor söyleneni “hakaret etmedim” diyor ve sonra “benim kardeşim şehit oldu, paramparça oldu” gibi cümleler kuruyor. İşte tam o anda Lütfü Türkkan adamı ikna edemeyeceğini anlayınca şimdi burada değil hiçbir zaman hiçbir yerde ve hiç kimseye söyleyemeyeceğim bir küfür ediyor şehit yakının kulağına eğilerek. Videoda bunu açık açık duyuyoruz. Duymasak yalanlayacaklar onu da biliyoruz.

Şimdi bırakın şehit yakınını, adam olan adam düşmanına dahi böyle küfür etmez. Mesela ben buradan bu “şey”e onun ahlakınca bir şeyler yazsam bin tane tehdit alır, mahkemeye çıkar, hakaret davaları vesaire uğraştırırlar. Peki vekili olduğu milletin “bacısına” alenen söven bu ”şey”e hiçbir şey olmayacak mı?

bir tane saçma özür videosu çekti diye unutulacak mı yani bu? Bu kadar aşağılık ve bu kadar iğrenç bir durum olmuşken yok kendi partisinden, yok kendi ittifakından, yok kendi memleketinden ya da bilmem ne diye ses çıkarmayanların hepsi de aynen bu adam kadardır bence.

Bu memleket her şeyi gördü ama milletin bacısına söven bir vekili görmedi.

Ve şayet bunun hesabı sorulmazsa da elinde güç olanlara da sorması gerekirken sormayanlara da susanlara da ve hatta peşine düşmeyen bizlere de yazıklar olsun.