Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14 ülkenin katılımıyla Suudi Arabistan’da düzenlenen Suriye konulu toplantıda, Türkiye’nin yeni dönemde Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Fidan, bölge ülkelerini de söz konusu sürece dengeleyici güç olarak katkı sunmaya davet etti.

Hatay'da acı dinmiyor: "1 yıllık bina, 3 saniyede çöker mi?" Hatay'da acı dinmiyor: "1 yıllık bina, 3 saniyede çöker mi?"

SDG SAMİMİYSE KENDİNİ FESHETMELİ

Fidan, toplantıda yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Ahmed eş-Şeybani'nin de bulunmasının "dönüm noktası ve tarihî bir an olduğunu" ifade etti. Hakan Fidan, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının ana odak olmaya devam etmesi gerektiğine değinerek "SDG, merkezî yönetimle bütünleşme çabalarında samimiyse feshedildiğini açıklamalıdır." dedi.

ÖRGÜTLERE KARŞI BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Terör örgütünün, Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam ettiğini hatırlatan Fidan, "Yeni yönetimin DEAŞ'la etkin bir şekilde mücadele etme kapasitesini güçlendirmek adına birlikte çalışabiliriz. Türkiye olarak, Suriye halkının önündeki zorlu yolu kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Editör: Hicret Yücel