CHP 38. Olağan Kurultayı ile ilgili şaibe iddialarından kurtulmak için tekrar kurultay yaptı.
CHP’nin 38. kurultayının şaibeli hale gelmesi de IBB belediye başkanlığı döneminde IBB kaynaklarını kendisi ve yakın çevresini zenginleştirmek için kullandığını diğer taraftan da önce CHP’yi sonra da Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmek için kullandıklarını ya da kullanmaya çalıştıklarını gözlemledik.
Ankara’daki mahkeme CHP’nin 38. Kurultayı ile ilgili net bir karar vermedi.
Özgür Özel daha önce bir kez daha denediği gibi yine üzerindeki ‘mutlak butlan’ gölgesini kaldırmak istedi.
CHP’nin üzerinden ‘mutlak butlan’ gölgesi kalktı mı?
Hayır kalkmadı.
Yapılan sadece İmamoğlu’na sadakatin perçinlendiği bir kurultay oldu.
CHP’nin kurultay ile oluşan parti meclisine bakıldığı zaman listenin nerede ise tamamına yakınının İmamoğlu’nun adamları olduğu değerlendiriliyor.
CHP’nin önceki genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı ve yaklaşık 25 milyon kez izlenen CHP için “arının” çağrısında da verdiği mesajı almadıklarını görüyoruz.
Kılıçdaroğlu’nun mesajından hemen önce on CHP’li milletvekilinin yolsuzluklarla ilgili mektubu da CHP yönetimine ‘arınma’ ile ilgili bir çağrı idi.
Sonuç olarak; CHP’nin yaptığı bu kurultayın da İmamoğlu’nun ‘gölge’ genel başkan olarak varlığını devam ettireceğini gözlemleyeceğiz gibi duruyor.
Ancak; CHP’deki bu yeni durum şimdiye kadar pek göz önüne çıkmayan parti içi muhalefetin daha görünür bir hale gelmesini sağlayacaktır.
İmamoğlu'nun avukatına bilgi sızdıran kadın savcı açığa alındı.
İmamoğlu’nun Ekibi ile İlişkin Halinde Daha Hakim Savcı Var?
Bugün Gdh tarafından yapılan “Kadın savcı S.Ç.S.'nin, "İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" operasyonunu otelde buluştuğu İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'a sızdırdığı belirlendi.
HTS incelemesinde, kadın savcının avukatla otelde, dışarıda ve Nişantaşı'nda olmak üzere defalarca bir araya geldiği belgelendi.
Kadın savcının soruşturmayı yürüten savcıları tehdit ettiği ortaya çıktı”
Haberi ile karşılaştım.
Bu kadın savcı çokça bahsi geçen ‘kızıl saçlı savcı’ mı değil mi ben bilmiyorum ama sormadan da edemedim.
Ayrıca, sorduğum başka bir soru ile bu ekiple işbirliği halinde kaç hakim savcı var?