‘Yeni yıla özel %50 indirim’

 

‘Yeni yıla özel ihtiyaç kredisi’

 

‘Yeni yılı bizde … ile kutlayın’

 

AVM ve bankaların yılbaşına yönelik hazırlıkları artık klişeleşmiş durumda. Sevgililer gününe dair özel ihtiyaç kredisi verildi mi bilmiyorum ama artık yılda birçok güne özel indirim ve kredi verme teşvikleri gözlerden kaçmıyor.

Bölgemizde olumsuz gelişmeler yaşanırken ekonomiyi canlandırma girişimleri olmasın demek niyetinde değiliz ama sosyal medya hesabından ‘yılbaşına özel fırında soslu ördek yüreği’ pişireceğim tarzında paylaşımların Halep’de zulüm gören ve ülkemize sığınanların resmini gösteren gönderiden sonra aynı kişi tarafından paylaşılması da normal olmasa gerek. Halep veya ülkemizdeki birçok insanın hassasiyetini dile getirip arkasından yılbaşı kutlama yemeğinin ismini paylaşmanın adı nedir bilmiyorum ama hassasiyetlerde samimiyetsizliğin resmini gösterdiğine şüphe yok.

Tabi bir yandan Halep’deki zulme karşı oralı olmayıp da devlet yöneticilerini diktatör olarak göstermenin çabasında olan bazı özel okul öğrencilerinin heyecanı ise bir başka. Yeni yıla yönelik dilekleri ordumuzun Suriye’de başarılı olması, ülkemizin terör belasından kurtulmasına yönelik değil de daha çok hazırladıkları alkollü eğlencelerde ayık olmayan kafalarla, 2017’de ülke şu yöneticilerden kurtulsun diye dilekte bulunmaları daha yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. 

Şehitlerimizin olduğu zamanlarda teröre fırsat verip hayatı durdurmanın gereksizliğini bilmenin yanında acıdan sıyrılıp futbolun büyüsüne hemen kapılabilen bir milletiz aslında. Doğru nedir yanlış hangisidir kişiden kişiye göreceli iken bizden beklenen zannedersem biraz samimiyet şu zamanlarda.

Cuma gecesi DEAŞ tarafından askerlerimize yapıldığı iddia edilen vicdansızlığın ifadelerini paylaşan birçok insanın ertesi gün tekrardan yılbaşına özel kutlama mekanlarını paylaşması, Halep için yardım kampanyasına insanları katılmaya davet eden bir insanın yılbaşında İtalya’da olacağına dair aldığı uçak biletini gönderisine koyması…

Hassasiyetleri dikkate alıp cenaze varken köylerinde düğün davulu çaldırmayan, komşusunun çocuğunun gözü kalmasın diye evladının eline yiyecek vermeyen bir milletin kültüründen geldiğimiz evre işte burası. Neyse…

El-Bab,Halep ve Yılbaşı hazırlıkları,

El bab: Rabbim askerimizi muzaffer kılsın.

Halep: Toprağından sürülen mazlumların tekrar  şehirlerine dönmesi nasip olsun.

Yılbaşı hazırlıkları: Yeni yıl sizlere huzur ve mutluluklar getirsin.