‘Sadece yazının başlığını okumakla yetinen okurlarımız muhtemelen beni aşırı yandaşlıkla suçlayacaklardır. Odatv’nin yaptığı gibi… Olsun problem yok… Okurlarımız bilirler ya da bilmelidirler ki bu zamana kadar Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmedim. Hak ne ise doğru ne ise hep onu savundum. Dünya görüşüme ters olsa bile bunu böyle yapmışımdır. Kemalist ve sosyalist zihniyete sahip arkadaşlarımda bunu çok iyi bilirler.’

Gençlik meselesi hassas mesele olduğu için sevgili okur bu konu hakkında yanlışlıkları gidermek zorundayız. Gençlik hakkında şu fikri şiar edinmek lazım; ‘’Gençliği kurtaranın geleceği de kurtaracağı’’ fikrini. Ve bunu bugünün Türkiye’sinde tüm benliğiyle ister benimseyin ister benimsemeyin Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan uygulamakta. Sayın Erdoğan’ın zamanına baktığımızda TBMM’de genç milletvekili sayısının bir hayli arttığını görmekteyiz. En azından bunu inkâr etme gibi bir durum söz konusu olamaz. Kılıçdaroğlu salı günkü grup toplantısında yine gençler üzerinden prim elde etmeye çalışmış. Sadece çalışmış… Hepinizin malumu CHP gençlik üzerinden her zaman içi boş kelimeler kullanarak gençliğe sözüm ona değer veriyor gibi gözüküyor. Yok öyle bir şey sevgili okur. CHP vesayetçi bir partidir, gençleri sadece araç olarak kullanır. Bugün referandum reklamında gördüğümüz gibi… Reklam afişlerinde 8 yaşındaki çocuğu kullanarak hayır oyu verin, geleceğinizi kurtarınmış. Soruyorum Kılıçdaroğlu’na kaç tane genç vekilin var? Böyle bir şey diyorlarsa gençlere önem vermiş olmaları gerekir. Birbirimizi kandırmayalım Kılıçdaroğlu sadece gençleri alnından öpüyor..! İcraat yok. Tabi bu istediğimiz bir durum değil.

Peki gençler neden bu kadar önemli acaba? Hemen dönüp ABD’ye bakalım. Uzmanlara göre Trump’ın zaferinde gençler çok etkili oldu. Demokratlara ise geleceklerini kurtarmak için gençlere odaklanmaları öneriliyor. Ve hepinizin malumu bizim anayasa değişikliği paketimizin içinde milletvekili seçilme yaşının 18’ e düşürülmesi maddesi var. Biliyoruz ki TBMM’de genç vekil sayısında aman aman bir rakama ulaşılmayacak. Burada mevzu gençliğin sembolik olmaktan çıkıp işlevselleştirilmesi ve gençlik politikalarında kayda değer yol kat edebilmek. Vekillik yaşını 18’e indirmek bu anlamda atılmış en önemli adımlardan biridir. Hakkı hak edene vereceksin sevgili okur. Sayın Erdoğan’ın gerontokrasiye ne denli savaş açtığını ve gelecekte gençlerinde aktif siyasette bulunmasının zeminini şimdiden kurduğunu görmelisiniz. Bu mesele AK Parti ya da CHP meselesi değil. Bu mesele gençlik meselesi. AK Parti kabinesine genç vekil koyarken CHP sizce bakacak mı? Hayır tabi ki… En az AK Parti kadar onlarda genç vekil bulunduracaklar. Ve böylelikle ne olacak gençliğin problemlerini tonton dedeler dile getirmeyecek bizzat biz gençler dile getireceğiz. Siyasete seviye gelecek.

Sayın Erdoğan bu maddeyle birlikte gençliğe ithamlarla sallanan her parmağı kırmıştır. Gençliğe yatırımın artacağından zerre şüpheniz olmasın. Yatırım derken basit burs falan değil, TBMM’de ve bakanlıklarda staj ve eğitim imkânlarının artacağı hususundaki yatırımlardan bahsediyorum. Böylelikle genç beyinler kendilerini geleceğe hazırlama noktasında bilgi birikimlerini artırmış ve sahada uzmanlaşma hususunda tecrübe kazanmış olacaklardır.

Hülasa, gençler büyüklere ayak bağı olmaz sevgili okur