Rabbena duaları vakit namazlarının son oturuşunda okunan dualardan birisidir. Herkesin hem ezbere bilmesi ve hem de anlamını öğrenmesi gereken dualardır. Okunması zorunlu olmasa da sünnet olduğu için her namazın son oturuşunda okunulması önerilir. Peki, Rabbena Duası Türkçe-Arapça okunuşu nasıl? Rabbena Duası anlamı nedir, fazileti nedir? İşte tüm merak edilenler haberimizde.

RABBENA DUASI TÜRKÇE-ARAPÇA OKUNUŞU NASIL?

Rabbenağfirli duası genelde Rabbena atina duasıyla birlikte okunmaktadır. Bu dua da yüce Allah'ın bağışlayıcı gücüne sığınarak tövbe ve istiğfar etmek maksadıyla sıkça okunmaktadır. Vakit namazlarında da okunan bu duanın Arapça okunuşu aşağıda:

"Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minîne yevme yekumü'l hisâb."

"Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla."

Rabbena atina duası gün içinde sık sık tekrar edilmesi gereken, son derece güzel temenniler barındıran bir duadır. Namazların dışında gün içinde sık sık zikredilirse kişi Allah'ın affediciliğine ve merhametine sığınarak fayda bulur. İşte bu kıymetli duanın Arapça okunuşu:

"Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn."

"Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru."

RABBENA DUASI ANLAMI NEDİR, FAZİLETİ NEDİR?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) en çok okuduğu dualar arasında yer alır. Rabbena duaları, dünya ve ahiret için Allah'tan af dilemek üzere okunmaktadır. Bu duaların okunması ile dünyada ve ahirette affa ve afiyete kavuşulur. Bu dualar her an okunabilir ve okunduğu anda kişiye şifa ve huzuru beraberinde getirir. Namazlarda Kunut dualarını bilmeyenler, Kunut duası yerine Rabbena duası okuyabilir.

Ayrıca cenaze namazında ve cenazede ölü için okunacak duaları bilmeyenler de Rabbena dualarını okuyabilmektedir. Bu dua hem okuyanı, hem ailesini hem de tüm Müslüman âlemini kapsayacak şekilde hayırlı ve faziletli bir duadır.

Editör: TE Bilisim