LGS 3. tercih ne zaman olacak? MEB 3. tercihler ne zaman LGS 2022? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının "meb.gov.tr" ve "sonuc.meb.gov.tr" adreslerinden erişime açıldığını açıkladı. Yapılan değerlendirme sonrası lise nakil sonuçları belirtilen tarihte erişime açıldı. Yerleşemeyen adaylar için bugün yeni başvuru süreci başlayacak. işte tercih konusuyla ilgili merak edilenler.

LGS 3. TERCİH NE ZAMAN OLACAK?

LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS 3. Tercihlerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili detaylar geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim