UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, grubun son maçında 3 Kasım Perşembe günü deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaşacak.

Grupta topladığı 11 puan ve averajla zirvede yer alan sarı - lacivertliler Polonya'da oynanacak karşılaşmanın ardından grubu zirvede tamamlama ihtimali var.

UEFA skandal karardan geri döndü!

Fenerbahçe'nin deplasmanda Ukrayna ekibi Dinamo Keiv ile oynayacağı mücadelenin hakemleri de açıklandı. Buna göre karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Duje Strukan yönetecek. Strukan'ın yardcımcılıklarını ise Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacak.

UEFA ilginç bir karara imza atarak maçın dördüncü hakemi olarak ise Hırvat hakem Ivan Bebek'i belirlemişti. Dördüncü hakem olarak atanan Ivan Bebek, görevden alındı. Maçın 4. hakemi Marin Vidulin oldu.

Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamlamıştı!

Hatırlanacağı üzere Ivan Bebek, 18 Mart 2016'de Fenerbahçe'nin deplasmanda Portekiz ekibi Braga ile oynadığı mücadeleyi yönetmişti. Maçın başından sonuna kadar Portekiz temsilcisi lehine taraflı bir yönetim sergileyen Bebek, çıkardığı kartlarla da skandal kararlar vermişti.

Mücadele 1-1 devam ederken 66. dakikada Mehmet Topal'ı, 87. dakikada Alper Potuk'u ve 90. dakikada da Volkan Şen'e kırmızı kart göstererek, temsilcimizin sahadan 4-1 mağlubiyetle ayrılmasında büyük rol oynamıştı.

Ivan Bebek ayrıca saha kenarında, verdiği kararlara tepki gösteren dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı da tribüne göndermişti.

Fenerbahçe açıklama yapmıştı!

Fenerbahçe Kulübü, Hırvat hakemin skandal yönetiminin ardından UEFA ve TFF başvuruda bulunmuş, şu açıklamayı yapmıştı:

"Dün gece yaşananları hakem hatası şeklinde izah etmek mümkün değildir. Müsabaka hakemlerinin, süreklilik arz eden bir şekilde takımımız aleyhinde olan yanlı yönetiminin altından hangi sebebin olduğu mutlaka araştırılması, aydınlatılması gereken bir husustur.

Bu amaçla, UEFA ve TFF ile gerekli görüşmeler ve yazışmalar tarafımızca yapılacak ve bu olayın altında yatan sebepler ortaya çıkarılana kadar, süreç takip edilecektir."

Saldırıya uğramıştı!

Öte yandan 2019 yılında Hırvatistan Ligi'nde oynanan Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb mücadelesindeki hatalı yönetimiyle tepki toplayan Bebek, bir gece kulübü önünde saldırıya uğradı. Olaylı hakem, bir grup taraftar tarafından önce sözlü olarak taciz edildi ve ardından fiziksel saldırıya uğradı. Hırvatistan Futbol Federasyonu olayı kınarken saldırganların derhal bulunması için devlet organlarına çağrıda bulundu.

Ivan Bebek'in 26 Eylül 2021'de Hajduk Split ile Lokomotiva Zagreb maçından sonra ses kaydı da ortaya çıkınca, Hırvatistan Futbol Federasyonu Ivan Bebek'in savunmasını isteyerek hakkında soruşturma başlatmıştı. Bebek bir süre açığa alınmıştı.

Temsilcilerimizin maçını yönetecek hakemler belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizin maçlarını yönetecek olan hakemler belli oldu.

Fenerbahçe'nin deplasmanda Dinamo Kiev'le karşılaşacağı maçı, Duje Strukan yönetecek.

Trabzonspor'un sahasında Ferencvaros'u ağırlayacağı maçta Harm Osmers düdük çalacak.

UEFA Konferans Ligi'nde Başakşehir-Hearts maçında Goga Kikacheishvili düdük çalarken, Slavia Prag-Sivasspor maçının hakemi ise Rade Obrenovic oldu.

Editör: TE Bilisim