Üç Aylar'ın ilki olan mübarek Receb-i Şerif'in ilk cuma gecesi Regaip Kandili'dir. Bu gece hem kandil, hem cuma, gem de Receb-i Şerif'ten bir gece olması hasebiyle vatandaşlar bu geceyi namaz ve ibadetle ihya etme gayreti içerisinde. Regaip Gecesi'nde kılınması zaruri bir namaz bulunmamaktadır. Ancak nafile namaz konusunda herkes dilediği kadar ibadet yapabilir. Hacet namazı ise nafile namaz niyetiyle eda edilen ve Cenabıhak'tan dua ve niyazda bulunma arzusuyla eda edilen bir namazdır. Peki, Regaib Kandili hacet namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Regaip kandili namazı nedir? Kısaca yanıtı yazımızda...

Regaib Kandili hacet namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Regaip kandili namazı nedir?

Regaip Kandilini oruçlu bir şekilde karşılamak güzledir. 

Regâib Gecesi’nde dileyen, akşam namazını kıldıktan sonra yatsı namazını henüz kılmadan 12 rekât Hâcet Namazı kılabilir.

İki rekatta bir selam verilerek kılınana bu hacet namazında, Fâtiha-i şerîfeden sonra her rekatta 3 İnnâ enzelnâhü… ile 12 İhlâs-ı şerîf okunur. Namazın ardından, 7 Salât-ı Ümmiyye okunup secdeye varılır. Salât-ı Ümmiyye şudur:

“Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedini’n-Nebiyyi’l-Ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.”

Secdede 70 kez, “Sübbûhun Kuddûsün Rabbünâ ve Rabbü’l-melâiketi ve’r-Rûh” duası okunur.

Secdeden kalkıp bir defa, “Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta‘lem. İnneke ente’l-e‘azzü’l-ekram.” okunur.

Yeniden secdeye varılıp yine 70 defa, “Sübbûhun Kuddûsün Rabbünâ ve Rabbü’l-melâiketi ve’r-Rûh” okunur.

Secdeden sonra dua edilir. Duada, Hazret-i Allâh’a şu şekilde ilticâ etmelidir: “Allâhümme bârik lenâ Recebe ve Şa‘bâne ve belliğnâ Ramazân.”

Editör: TE Bilisim