Ameliyatlarını öne aldırmak isteyen hasta yakınlarından para dalep eden doktoralara Çapa Tıp Fakültesi’nde operasyon düzenlendi. Opersasyon’da CNZ Burak’ın annesi Didem Bozbura, Profesör Dr. Mazhar Alp Bozbura ve bir kişi daha tutuklandığı iddia edildi. Peki CZN Burak’ın annesi tutuklandı mı? Burak Özdemir’in annesi Didem Bozbura kimdir? İşte süreç ile alakalı detaylar…

HABERLER SONRASI CZN BURAK’TAN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri Çapa Tıp Fakültesi’nde bazı doktorların rüşvet talep ettiği bilgisi üzerine çalışma başlattığı ve aralarında bir profesör ve CZN Burak’ın annesinin de olduğu iddia edilen bazı kişilerin gözaltına alındığı iddia edildi.

CZN Burak çıkan iddialar sonrası annesinin ev hanımı olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

“Anne gibi kutsal ve hassas bir konuda bile canımı yakarak üzerimden prim yapmaya çalışan bütün basın yayın organlarını kınıyorum.Ev hanımı olan annemi bile kullanarak bütün bu karalama haberlerini yapanlara karşı bütün hukuki haklarımı savunacağımı belirtmek isterim.

Hayatım boyunca hiç kimsenin hakkını yemedim.Kendimi bildim bileli sadece okudum çalıştım kimseye bir yanlışım olmadı.Ancak annem üzerinden bile karalama yapmaya çalışan insanların ben ne amaçla yaptığını çok iyi biliyorum.Bütün sevenlerimizin destekleri için çok teşekkür ederim.”

İşte o yalanlamalar…

BURAK ÖZDEMİR’İN ANNESİ DİDEM BOZBURA KİMDİR?

CZN Burak’ın annesi olan Didem Bozbura’nın eşi olan Profesör Dr. Mazhar Alp Bozbura Çapa Tıp Fakültesi’nde ameliyatları öne aldırma vaadiyle rüşvet talep ettiği iddia edildi. Ayrıca yürütülen operasyonlar sonucu Bozbura’nın hasta yakınlarına Kapalıçarşı’dan pırlanta aldırdığı da iddialar arasında yer alıyor. Peki Burak Özdemir’in annesi Didem Bozbura kimdir? İşte Didem Bozbura ve eşi Profesör Dr. Mazhar Alp Bozbura hakkında tüm detaylar…

YILDIRIM NİKÂHLA EVLENDİLER

Prof. Dr. Alp Bozbora, Didem Bozbora’nın (38) aşırı kilolu kızının midesine kelepçe taktı. İddiaya göre, ameliyattan sonra Bozbora ve Didem Hanım arasında bir ilişki başladı. Günay Restoran’ın sahibi Günay Tuncel’in baldızı olan Didem Bozbora, 18 yıldır evli olduğu eşi İ.Ö.’den Haziran 2006’da boşandı. Didem Hanım, kasım ayında evinden ayrılarak, Bozbora’nın Zekeriyaköy’deki villasına yerleşti. Çift, 15 Aralık 2006’da yıldırım nikâhıyla evlendi.

İŞTE DİDEM BOZBURA’NIN İFADELERİ

Didem Bozbura (51) emniyetteki ifadesinde ev hanımı olduğunu kaydederek, “2016 yılından beri eşim Mazhar Alp Bozbura adına kayıtlı olan telefona kendisine yardımcı olmak için cevap veriyorum. Bu telefon numarasını arayan şahıslar genellikle eşimin eski hastalarıdır. Bu telefon numarasını daha önce eşimin asistanı olan Seher isimli kişi kullanıyordu. Ben eşime yardımcı olmak için telefonlara cevap verirken, arayanlar genellikle beni Seher zannediyorlardı. Ben arayan kişilere eşi olduğunu söylemekten utandığım için bu hastalar arasında Seher olarak bilindim. Yasin Şimşek isimli şahsı ikametimin bulunduğu mahalleden tanıyorum.  Bu şahıs uzun zamandır alışveriş işlerimizde yardımcı olur. Bunun karşılığında kendisine harçlık verirdik ancak yılbaşına yakın eşim Mazhar Alp ayağından rahatsızlandı. Yasin Şimşek’e eşime yardımcı olsun diye aylık 3000 TL maaş verdik. Yasin isimli kişi de eşimle birlikte kaldığımız evin anahtarı yoktur. Eşimin Çapa hastanesinde bulunan odasının anahtarı olup olmadığını bilmiyorum ” şeklinde konuştu.

‘YASİN ŞİMŞEK’İN HASTA YAKINLARINDAN NEDEN PARA ALDIĞINI BİLMİYORUM’

Şüpheli Didem Bozbura ifadesinin devamında olay gününü anlatarak, “7 Şubat 2020 günü hatırladığım kadarıyla gece saatlerinde evimize polisler geldi. Polis merkezine götürüldük, bana suçlamalar hakkında bilgiler verildi. Yasin Şimşek’in hasta yakınlarından neden para aldığını bilmiyorum. Kesinlikle daha önce bana hasta yakınlarından para alıp vermedi. Şahsın eşime para verip vermediğini bilmiyorum. Fakat eşime para verseydi, eşim bana söylerdi diye düşünüyorum. Ben kesinlikle Yasin isimli şahıstan bu bahsettiğiniz olayda da para almadım. Ben şikayetçilerden yasa dışı ya da bıçak parası adı altında para istemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

“YASİN’DE İŞ YERİMİN ANAHTARI YOK “

Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ise emniyette verdiği ifadesinde, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalıştığını ifade ederek şu şekilde konuştu: “1985 yılından beri doktor olarak görev yapıyorum. İş yerimde olduğum süre zarfı içerisinde de bana tahsis edilen odada bir veya bir buçuk saat olarak kalırım. Şahsıma ait odaya ait anahtar, koridorda temizlik yapan Musa isimli şahısta olur. Yasin isimli şahısta evimin adresi yoktur, bildiğim kadarıyla iş yerindeki odamın anahtarı da yoktur. Ancak Musa’dan iş yerindeki odamın anahtarını almış olabilir. Yasin’i iki yıldır tanırım. Şahsın eşimle durumu ise getir götür işi yapmaktır. 2020 yılı yılbaşı tatiline yakın bir süreçte dizimi sakatladım, o zamandan beri Yasin Şimşek bana yardımcı olur. Ben bu şahsa herhangi bir ücret ödemiyorum Eşim ve ailesi getir götür işlerinden dolayı bu şahsa harçlık verir” dedi.

Editör: TE Bilisim