Corona virüs (Kovid-19) ile alakalı yaptığı açıklamalarla son günlerde adından söz ettiren Dr. Serdar Savaş hakkında; hayatı, biyografisi, memleketi, mesleği gibi detaylar sıkça araştırılmaya başlandı. yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken ve sosyal medyada gündem olan Dr. Serdar Savaş kimdir? Dr. Serdar Savaş nereli, kaç yaşında? Mesleği nedir? Merak edilen tüm bilgileri yazımızda derledik…

Dr. Serdar Savaş kimdir? Dr. Serdar Savaş nereli, kaç yaşında? Mesleği nedir?

1960 yılında Türkiye’nin başkenti Ankara’da dünyaya gelen Dr. Bayram Serdar Savaş, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde yapmıştır.

Ardından, İstanbul Üniversitesi’nde tıp ve hukuk, London School of Economics’de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene’de epidemiyoloji ve istatistik eğitimlerini almıştır.

Doktor Savaş, 1983-1993 yılları arasında Türkiye’de sağlık ocağı doktorluğu, il sağlık müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Müşavirliği, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde yer almıştır.

1993-2000 yılları arasında ise yurtdışında, Dünya Sağlık Teşkilatı Avrupa Bölge Ofisinde Sağlık Politikaları ve Sistemleri Program Yöneticiliği, Avrupa Program Direktörlüğü ve Avrupa Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Dr. Serdar Savaş, 2000 yılında yeniden Türkiye’ye dönmüştür. Birleşik Sağlık Sistemleri’ni, İleri Tıp Teknolojileri’ni ve GENAR Enstitüsü’nü kuran Dr. Savaş, Avrupa Toplum Sağlığı Genombilim Networkü’nün Yürütme Kurulu Üyesi ve Politika Geliştirme Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Dr. Serdar Savaş’ın, ulusal ve uluslararası alanda aldığı bir çok ödülü, devlet nişanları, çeşitli dillerde yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim