Müge Anlı’da gündeme gelen Ecrin Bebek olayı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Samsun’nun Vezirköprü ilçesinde geçen yıl kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz cinayetiyle ilgili son gelişmeler yoğun olarak araştırılıyor. Ecrin Kurnaz olayı ile ilgili gözaltına alınan 6 kişinin sorguları tamamlandı. Buna göre; Ecrin’in anne ve dedesi serbest bırakıldı. Konuyla alakalı detayları araştıran vatandaşlar arama motorlarına “Ecrinin katili kim çıktı? Ecrin’in katili bulundu mu?” gibi sorular yazarak cevap arıyor. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilirken 4 kişi tutuklandı. Peki Ecrinin katili kim çıktı? Ecrin’in katili bulundu mu?

[[https://www.dirilispostasi.com/televizyon/muge-anli-canli-izle-1-temmuz-pazartesi-2020-atv-ile-muge-anli-canli-yayini-burada]]

ECRİN BEBEK OLAYI NEDİR?

27 Mayıs günü Alancık Mahallesi’nde, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri denetim yaptıkları arazide, Ecrin bebeğin kaybolduğu noktadan 6 kilometre uzaklıkta, dere yatağında ayakkabı ile kıyafet bulmuştu. Olay yerinde iz takip ve kadavra köpekleri ile yapılan aramalarda kafatası ve dağınık halde kemiklerde bulunmuştu. Savcının olay yerinde yaptığı inceleme sonrası kemikler toplanmış ve kemikler, Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

KEMİKLERİN SONRADAN BIRAKILDIĞI İHTİMALİ

Kemikler ile Minik Ecrin’e ait ayakkabı ve kıyafetleri bulduğu bölgede, bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı. Bölgeye gelen AFAD ve Jandarma ekipleri, savcı nezaretinde dere yatağında arama çalışması yürütüyor. Çalışmalarda AFAD’ın ‘Abrek’ isimli kadavra köpeği de kullanılıyor.

Bu arada, kemiklerin bulunduğu, Ecrin ailesinin evine 6 kilometre mesafedeki alanın daha önce ekiplerce tarandığı ortaya çıktı. Ecrin’e ait olduğu değerlendirilen kemiklerin sonradan o bölgeye bırakıldığının tahmin edildiği bildirildi.

ÜVEY AMCA TAKİBE ALINDI

Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı’nın ‘kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme’ suçlarına ilişkin olarak başlattığı soruşturma da genişletildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı.

Sevcan Kurnaz’ın, 16 yaşındayken kaçarak kendisinden 20 yaş büyük Cengiz Kurnaz ile evlendiği ortaya çıkmıştı. Ecrin 4 aylıkken Cengiz Kurnaz kalp krizinden yaşamını yitirince Sevcan Kurnaz’ın, 7,5 ay önce de ilk eşinin kız kardeşinin oğlu olan Deniz Kurnaz ile evlendiği ifade edildi. Sevcan Kurnaz’ın bu evlilikten de 6,5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Ecrin’in üvey amcası Özkan Kurnaz’ın ikilinin ilişkilerini önceden bildiği ve durumu kalp krizinden ölen ilk eşi Cengiz Kurnaz’a söylediği belirlenmişti. Ecrin kaybolmadan önce son olarak üvey amcası Özkan Kurnaz’a bırakılmıştı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Özkan Kurnaz’ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz’ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

Bu arada, soruşturma kapsamında Ecrin’in dedesi Nuri ile babaannesi Hacer Kurnaz’ın da kan örnekleri alındı.

ÜVEY BABAANNE İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Üvey babaanne Hacer Kurnaz. olay sonrasında verdiği ilk ifadesinde küçük çocuğun son olarak üvey amcası Ö. K. ile gittiğini söylediği ancak şimdiki ifadesinde değişiklik yaptığı belirtildi. Hacer Kurnaz, Ecrin Kurnaz’ın üvey amcası Ö. K. ile eve geldikten sonra amcanın yalnız başına evden ayrıldığını evde kalan küçük çocuğa ise daha sonra ne olduğunu bilmediğini söyledi.

TUTUKLANDILAR

6 kişi 8 saat süren savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Üvey babaanne Hacer Kurnaz ‘ihmali davranışla kasten adam öldürme’ suçundan, üvey baba Deniz Kurnaz ise aynı suçtan serbest bırakılırken ‘fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek’ suçundan tutuklandı. H. S. ve M. Y. de ‘fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üvey amca Ö. K. ile H. Ö. ise serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim