Özellikle sosyal medya ve sokakta vatandaşlar, Muhtarlar Günü hakkında konuşmaya ve Google’da arama yapmaya başladı. Peki Muhtarlar Günü ne zaman? İşte bütün detaylar…

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verilmiştir:

”Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.”

PEKİ MUHTARLAR GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Muhtarlar Günü her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanıyor. Bu yıl da 19 Ekim Cumartesi günü kutlanacak.

Editör: TE Bilisim