Tüm öğrenci ve veliler YKS sonuçlarının heyecanı sardı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hayal ettikleri üniversitelere girebilmek için öğrenciler heyecanla tercih dönemini bekliyor. Bir yandan sonuçlarına bakan öğrenciler bir yandan da YKS birincisinin kim olduğunu merak bekliyor. Gözler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne çevrilirken konuyla ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, YKS birincisi kim oldu? 2020 YKS birinci kaç doğru kaç yanlış yaptı?

YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU? 2020 YKS BİRİNCİ KAÇ DOĞRU KAÇ YANLIŞ YAPTI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir’den 5 aday birinciliği paylaştı.

SONUÇLAR BİR GÜN ERKEN AÇIKLANDI

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 27-28 Haziran 2020 tarihinde yapılan 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu.

Adayların YKS sonuçlarına, “sonuc.osym.gov.tr” adresinden öğrenilebileceğini belirten Aygün, tercihlerin de 6-14 Ağustos’ta yapılacağını anımsattı.

Aygün, sonuçların tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını temenni eden Aygün, sonuçların 1 gün önceden açıklandığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim