Kolay tatlı tarifleri arayanlar için, hazır baklavalık yufka ile yapılan yalancı bülbül yuvası tatlısı en pratik seçeneklerden biri. Evde baklava hazırlamanın hem biraz zahmetli hem de vakit ve emek isteyen bir iş olduğu herkesçe bilinir. Ancak dar zamanlarda hazır yufkalarla kısa sürede hazırlanabilecek baklava çeşitleri oldukça fazla. Pratik tatlı tarifleri arasında yer alan tariflerden biri de yalancı bülbül yuvası tatlısı… Detaylı, kolay anlatımıyla işte Yalancı Bülbül Yuvası tarifi! Evde en lezzetli ve kolay Bülbül Yuvası tatlısı nasıl hazırlanır?.. Bilgiler yazımızın devamında yer almakta.

Yalancı Bülbül Yuvası tarifi!

Evde yalancı bülbül yuvası hazırlamak için gerekli malzemeler şöyle;

6 adet baklavalık yufka

150 gram dövülmüş ceviz içi

300 gram dövülmüş iç antep fıstığı

100 gram erimiş tereyağı

Şerbeti için;

1 bardak su

1 bardak şeker

Bir kaç damla limon suyu

Evde en lezzetli ve kolay Bülbül Yuvası tatlısı nasıl hazırlanır?

Tereyağını eritin, baklavalık yufkayı tezgahınıza açın ve üzerine fırça ile tereyağını sürün. İlk kata 150 gram kadar fıstık serpiştirin.

İkinci kat için yufkayı ilk katın üzerine koyun, yine tereyağı sürün ve bu sefer 150 gram ceviz içini serpiştirin.

Sonra bir kez daha yufkayı koyun, tereyağı sürün ve son kez 150 gram fıstık serpiştirin.

Yufka katmanlarını rulo olacak şekilde sıkıca sarın ve bıçak ile 3’er cm’lik büyüklüklerde kesin. Aynı işlemi bir kez daha 3 kat yufka ile tekrarlayın, onları da aynı şekilde kesin.

Kesilmiş yufkaları fırın kabına yanyana gelecek şekilde diklemesine dizin ve 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve içine birkaç damla limon sıkın, şerbet kaynayınca ateşten alın ve fırından çıkan yalancı bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlınızı soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim