Küresel bir salgın halini alan ve gün geçtikçe can almaya devam eden corona virüs ile ilgili son gelişmeleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün kamuoyuna duyuruyor. Fahrettin Koca ilk kez İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, İzmir ve Zonguldak corona virüsü haritasını paylaştı. Vatandaşlar ise illerindeki korona virüsü yoğunu öğrenmek istiyor. İşte merak edenler için İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, İzmir ve Zonguldak corona virüsü haritası!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’da son 24 saatte vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu, toplam vefat sayısının 725’e ulaştığını bildirdi.

Koca, “Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak özellikle bu noktalarda yoğunluğun fazla olduğunu haritadan görmek mümkün.” dedi.

Örnek olarak Ankara’da mahalle, mahalle yoğunluğun nerede olduğunu gösteren tabloyu paylaşan Koca, illerdeki hıfzıssıhha kurullarının bu verilerle bölgesel karantina uygulamalarını kolay yapabileceğini dile getirdi.

Koca, pozitif çıkan vaka sayısının yüzde 22’den yüzde 15’e düştüğünü belirterek, “Test sayısı arttıkça, vaka sayısının da azaldığını gösteren bir tablo.” değerlendirmesinde bulundu.

iSTANBUL CORONA VİRÜS HARİTASI

İZMİR CORONA VİRÜS HARİTASI

ANKARA CORONA VİRÜS HARİTASI

ANKARA CORONA VİRÜS HARİTASI

KOCAELİ CORONA VİRÜS HARİTASI

SAKARYA CORONA VİRÜS HARİTASI

ZONGULDAK CORONA VİRÜS HARİTASI

Editör: TE Bilisim