Fatih Tutak kimdir? MasterChef konuk Şef Fatih Tutak nereli? TV8 ekranlarında devam eden MasterChef serüveninde sona yaklaşılıyor. Yarışmacılar şampiyonluk için büyük mücadele verirken programa katılan konuklar da izleyicinin ilgi odağı oluyor. 24 Aralık 2020 Perşembe akşamı ekrana gelen programa konuk olan Şef Farih Tutak nereli, kimdir gibi detaylar da bu akşam merak edilenler arasında. Fatih Tutak bu akşam MasterChef yarışmacılarına eleme yemeği hazırlatıyor. Peki, Fatih Tutak kimdir? MasterChef konuk Şef Fatih Tutak nereli? Detaylar haberde.

Fatih Tutak kimdir? MasterChef konuk Şef Fatih Tutak nereli?

31 Ağustos 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Fatih Tutak, uluslararası üne kavuşmuş Türk Şef ve restoran işletmecisidir.

Tutak, ilk profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu’nda aldı. İstanbul’da çırak olarak Paul Pairet ile çalıştıktan sonra önce Çin’in liman kentleri Qingdao, Pekin ve Hong Kong’ta ve ardından Singapur’da, dünyanın en pahalı otellerinden biri olmasıyla da bilinen[4] ikonik Marina Bay Sands’in mutfağında çalıştı. Buradayken şef Seiji Yamamoto tarafından yönetilen ve modern Japon mutfağının temsilcisi olan Nihonryori Ryugin’de dört aylık stajyerlik hakkı kazandı. Ardından Kopenhag’ta, dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma’da şef Rene Redzepi ile çalıştı.

2015’te Bangkok’ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Direktörü olduğu restoran 2017’de Asia’s 50 Best Restaurants listesine[6] girdi. 2018-19’da Michelin Guide Thailand listesine girdi.

Özel bir akşam yemeği için annesinin mantısından yola çıkan bir mantı hazırladı. “From My Mum” (Annemden) adını verdiği bu yemeğin ilgi çekmesi üzerine The Dining Room of The House of Sathorn’da Türk mutfağından yola çıkan bir menü sunmaya başladı.

2019’da Türkiye’ye döndü ve Aralık 2019’da İstanbul’daki ilk restoranı Turk Fatih Tutak’ı açtı. Restoranın müzikleri Kaan Düzarat tarafından özel olarak yapıldı. CNN Travel’ın 2020’nin dünyanın en iyi 20 yeni restoranı listesinde yer aldı.

Editör: TE Bilisim