Ev yapımı limonata tarifi, yazın sıcak günlerinde bunalıp buz gibi enfes ve ferahlatıcı bir içecek arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kendi ellerinizle, seçtiğiniz malzemelerden özenle hazırlayacağınız limonata tarifinin detaylarını ve püf noktalarını haber içeriğimizde bulacaksınız. Peki, Ev yapımı limonata tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı limonata hazırlamanın püf noktaları nelerdir? Bilgiler yazımızın devamında…

Ev yapımı limonata tarifi, nasıl yapılır? 

Yazılı olan tarife orantılı olarak biraz fazlaca hazırlayacağınız ev yapımı limonatayı buzdolabında muhafaza edebilir, 1-2 gün istediğiniz an hazırda bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Limonata yalnızca limon suyu ve şeker karışımından olmaz. Çarşı pazardaki limonataların limon renginde olması, ilk bakışta bunu düşündürebilir. Ancak, görünüşteki rengin sebebinin doğal limon suyu değil, kullanılan renklendiriciler olduğunu da unutmayalım.

Kısacası limonatayı, istenilen miktardaki suya orantılı limon ve şeker ilave ederek hazırlıyoruz.

Buz gibi limonata tarifi için gerekli olan malzemeler

Hafif aromalı, sade bir ev yapımı limonata için gerekli malzemeler;

*6 adet orta boy limon

*2 litre soğuk içme suyu (10 su bardağı)

*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Malzeme listesinin ardından tarife lüzum kalmamış olsa da biz yine de ilk kez deneyecek okurlarımız için kısaca özetleyelim;

2 litre suya, sıkılan limonlar ve şeker ilave edilerek, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.  İşte hepsi bu kadar!.. En basit haliyle limonatanız hazır.

Dilerseniz tüketirken hem aroma, hem görselliği hem de serinliği açısından daha önce hazırladığınız doğal meyve pürelerinden oluşan buz küplerini de içerisine katabilirsiniz.

Ev yapımı limonata hazırlamanın püf noktaları

Limonatada kullanılacak olan şekerin limon suyu ile bir an önce buluşturulması, daha kısa sürede çözünmesini sağlayacaktır. Arzu edilirse limonlar sıkılmadan çekirdekleri ayıklanıp kabuğu soyularak, rondoda püre haline getirildikten sonra da katılabilir. Az bir miktarda limon kabuğunu rendenin ince tarafından geçirdikten sonra limonatanıza katabilirsiniz. Veya ince dilim halinde kesip katacağınız birkaç parça limon kabuğu da aromasını vererek soğuk içeceğinize ekstra lezzet katacaktır. Hazırladığınız limonataya birkaç nane yaprağı, püre haline getirdiğiniz çilek, kivi, portakal, ananas gibi dilediğiniz meyve çeşidinden biri veya birkaçı ile de farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim