Türkiye’nin en büyük market zincirleri arasında yer alan Migros iletişim kurmak isteyen müşterilerine birçok yol sunuyor. İsteyenler telefon numarası ile de Migros’la iletişim kurabilmektedir. Migros firmasının müşteri hizmetlerine bağlanmak için 444 10 44 numaralı hat aranarak 0 tuşlanmalıdır.

Arama yaptığınızda telesekreter tarafından yapmak istediğiniz işleme göre farklı rakam seçenekleri size sunulmaktadır. Bu numaralar arasından dilediğinizi seçerek şikayet oluşturabilir, en yakınınızdaki Migros şubelerini sorgulayabilirsiniz. Migros iletişim sayesinde müşteri hizmetleri aracılığıyla memnun kalmadığınız bir ürün hakkında bilgi verebilirsiniz.

Migros Müşteri Hizmetleri Aracılığıyla Hangi İşlemler Yapılır?

Migros müşteri hizmetlerinden yapılabilecek işlemler şu şekilde sıralanabilir:

Money Club Kart ve diğer kart programları Migros sanal marketten sipariş verme işlemleri Migros şubeleri

5M Migros şubeleri hakkında bilgi ve en yakınınızda bulunan 5M Migros şubeleri Macrocenter hakkında bilgi

Tüm bu işlemler için Migros müşteri hizmetleri aranabilmektedir. Bunlar için yapacağınız işlemlerde müşteri hizmetlerine bağlanmanıza gerek yoktur. Yapacağınız işlemler için rakam tuşlama yöntemini kullanarak kolayca bağlantı sağlayabilirsiniz.

Migros Müşteri Hizmetlerinden Hangi Rakamlarla Bağlantı Kurulabilir?

Migros müşteri hizmetleri telefon numarası ile tuşlanabilecek rakamlar şu şekildedir:

Migros müşteri temsilcisi için 0 Money Club Card ve diğer kart seçenekleri için 1 Migros Sanal Market hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için 3 Migros şubelerini öğrenmek için 4 5M Migros şubeleri ve fırsatları hakkında bilgi almak için 5 Macrocenter hakkında bilgi almak için 6

Rakamları tuşlanabilmektedir. Bu sayede müşteri temsilcilerinin boş olmasını ve sizinle ilgilenmesini beklemeden işlem yapabilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz konuda daha net bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Şikayet ve önerileriniz için Migros müşteri hizmetlerini arayarak müşteri temsilcisine bağlanmanız gerekecektir.

Migros müşteri hizmetlerini arayarak Money Club Card Alınabilir Mi?

Migros müşteri hizmetlerini arayarak Money Club Card almak mümkündür. Bunun için Migros müşteri hizmetlerini arayarak 0’ı tuşlayıp müşteri temsilcisine bağlanabilir, ya da 1’, tuşlayarak direkt olarak menüye ulaşabilirsiniz. Alacağınız bu kartın avantajları hakkında bilgi sahibi olmak için kullanabileceğiniz bu yollar ile kartınızı daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için kullanacağınız kartın menüsüne girdikten sonra kartın özelliklerini dinlemeniz gerekir. Ardından müşteri temsilcisi, T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası,  adınız, soy adınız ve adresinizi alacaktır. Müşteri temsilcisine vereceğiniz bu bilgilerle kartınız kişiye özel olarak tanımlanır. Sonrasında yapmanız gereken işlem, müşteri temsilcisine kartınızı almak için onay vermek olmalıdır. Kartınızın adresinize gönderilmesi için vereceğiniz onayı yenileyiniz. En kısa sürede kartınız adresinize iletilir. Kartınızı aldıktan sonra aktif olarak kullanabilmeniz için en yakın Migros şubesinde kartı aktive etmelisiniz. Kart aktif olduktan sonra ürünleri daha uygun fiyatlarla almanız, kampanyalardan yararlanmanız ve puan toplamanız mümkün hale gelecektir.

Migros Ürün Şikayeti Nasıl Yapılır?

Migros’tan alınan ürün hakkında şikayet oluşturmak için müşteri temsilcisine bağlanmanız gerekecektir. Müşteri temsilcisine bağlanmanızın ardından ürün şikayetiniz oluşturulur. Memnun kalmadığınız ürünü hangi Migros şubesinden aldığınız, memnun kalmamanızın nedeni, ürünün özellikleri gibi konularda bilgi vermeniz istenecektir. Vereceğiniz bilgiler ışığında ücretin iadesi, ürün değişimi gibi konularda destek olunacaktır. Bunun yanında Migros çalışanları hakkında da şikayette bulunabilirsiniz. Bunun için de sizden çalışanın bulunduğu Migros şubesi, çalışanın konumu, anlaşma sağlayamadığınız konu gibi bilgiler istenecektir. Meydana gelen durum göz önüne alınarak ortak bir çözüme ulaşılması hedeflenir. Migros müşteri hizmetlerini kullanarak yapacağınız şikayetlerin dönüşünü sağlamak için size ulaşılacak cep telefonu, adres bilgileri ve kart hesap numarası istenecektir. Gerekli durumlarda vereceğiniz hesap numarasına aldığınız hizmetin bedeli geri ödenir.

Migros iletişim detayları için bu sayfadan >> migros.com.tr/islem-rehberi?id=7 daha fazla bilgi alabilirsiniz…

Editör: TE Bilisim