Türkiye’de Mart ayından itibaren uygulanmaya başlanan uzaktan eğitim sürecinde tablet bilgisayarı olmayan öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla MEB tarafından ilk etapta 500 bin adet olmak üzere dağtılacak olan hediye bilgisayarlar hakkında araştırmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin düğmeye basıldığını duyurmuştu. Dağıtılacak bedava tabletlerin hangi marka olduğu da merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki, Bedava tablet hangi marka dağıtılacak? 500 bin bedava tablet hangi marka belli mi? Bilgiler haber metninde.

Bedava tablet hangi marka dağıtılacak? 500 bin bedava tablet hangi marka belli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi öğrencilere ilk etapta 500 bin tablet dağıtılacağınının müjdesini verdi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ihtiyacı olan öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmaya ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

‘İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri MEB olarak dağıtmaya başlatıyoruz. Ülkemizin internet altyapısını bu seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız ayrı bir çalışma yürütüyor.’

MEB’in ücretsiz olarak dağıtacağı tablet bilgisayarların markası ile ilgili bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim