Apple Pay’ın 2019 yılının başından itibaren yaklaşık olarak 10 milyar dolarlık işlem hacmini yakaladığını açıklayan Apple, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bir etkinlikle beraber yenilikçi bir kart modeli olan Apple Card’ı piyasaya sunduklarını açıklamışlardı. Merak konusu olan bu konuyla ilgili araştırma yaptık. Peki, Apple kart nasıl alınır? Apple kart Türkiye’de var mı? İşte detaylar…

Mastercard ve Goldman Sachs tarafından desteklenen Apple’ın yeni kredi kartı, çevrimiçi olarak ve mağazalardaki mal ve hizmetler için ödeme yapmanızı sağlıyor. Apple Kart ve Apple Pay farklı şeyler ancak bu özellikten yola çıkarak, Apple’ın 2014’ten beri sahip olduğu mevcut kredi kartınızı temel alan mobil ödeme sistemi olduğunu söyleyebiliyoruz.

Apple kart nasıl alınır? Apple kart Türkiye’de var mı?

Muhtemelen kafanızda bir sürü soru işareti var, bizim de öyle. Dijital bir Apple kredi kartı mobil ödemeleri her yerde yapar mı? Sahipleri ne tür para kazanabilecek? Telefon değiştirmek kredilerini nasıl etkileyecek? Ne yazık ki, henüz tüm bilgilere sahip değiliz, ancak Apple, Apple Card’ın resmi lansmanından önce daha fazla bilgi yayınlayacak.

Apple Card hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şey:

Apple Kart nedir?

Apple Card, iPhone için yeni bir markalı kredi kartı. Geleneksel, basılı bir kredi kartı ve iPhone’unuzda bulunan ve Apple Pay’ın bulunmadığı yerlerde kullanabileceğiniz dijital bir kart. Apple dijital sürümü ağırlıklı olarak kullanacağınıza inanıyor. Fiziksel Apple Card titanyumdan yapılmıştır ve üzerine isminiz kazınmıştır.,

Apple Card’ı Androd telefonla kullanabilir miyim?

Hayır, Apple Kartı sadece iPhone kullanıcıları için. Telefonunuzu kullanarak kredi kartına kaydolursunuz ve iPhone’dan da ödeme yaparsınız. Tüm dijital kart işlemleri telefonunuzda yerel olarak da yapılır – bunların hiçbirini ayrı bir tarayıcıdan veya uygulamadan yapamazsınız.

Apple Card’ı nerede kullanabilirim?

Apple Card’ı uygulamalarda, çevrimiçi (ör. Web mağazaları) ve fiziksel mağazalarda, MasterCard’ın kabul edildiği dünyanın herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz.

Apple Kart’a nasıl kaydolabilirim?

Apple Card, iPhone’unuzdaki Cüzdan uygulamasında bulunur ve Cüzdan içindeki Apple Kart komut istemine dokunarak kayıt olabilirsiniz. Daha fazla ayrıntıyla ilgileniyorsanız, Apple’ın sitesine de kaydolabilirsiniz. Başlamadan önce Apple’dan bir davet almanız gerekeceğini unutmayın.

Kredi puanımın kontrol edilmesini beklemek zorunda mıyım?

Apple bunun ne anlama geldiğiyle ilgili ayrıntıları paylaşmasa da, nitelikli bir müşteri olmanız gerekir. Apple, onaylanmanız durumunda, Apple Kartınızı birkaç dakika içinde kullanmaya hazır hale geleceğini söylüyor.

Ne zaman alabilirim?

Apple, Apple Kartını Ağustos ayında cüzdan uygulaması aracılığıyla başlatacak. İlk önce ABD’ye gelecek.

Apple Card başka ülkelere de gelecek mi?

Apple sadece ABD için planlarını açıkladı, ancak Goldman Sachs Apple Kartın uluslararası piyasaya sürülmesini istiyor. Apple, diğer ülkelere yayılmadan önce ABD’yi test ortamı olarak kullanıyor olabilir. Apple’ın zaten diğer bankalarla ve küresel kurumlarla pazarlık etmesi de mümkün.

Hangi banka Apple Card’ı destekliyor?

Apple, Masterman olan Apple Card’ı yayınlamak için Goldman Sachs ile birlikte çalışıyor.

Apple Card mali durumumu izlememe nasıl yardımcı olacak?

Daha önce Mint ya da diğer finansal uygulamalar gibi bir hizmeti kullandıysanız, Apple’ın vizyonunu anlayabilirsiniz.

Kime, ne zaman ve ne kadar borçlu olduğunuza ne kadar harcadığınızı gösteren görselleri net bir şekilde görebileceksiniz. Apple ayrıca, bir satın alma işlemini bir işletmeyle ilişkilendirmek için Haritalar motorunu kullanır; bu nedenle ödemenizin ne işe yaradığı açıktır (bu şeyler şifreli olma eğilimindedir: örneğin “New York LLC” gibi bir taksi yolculuğu yaparken.)

Ayrıca, belirli bir hafta veya ayda bugüne kadar ne kadar harcadığınızı görebilecek ve yemekler ve ulaşım gibi kategorilere göre alımları takip edebileceksiniz. Borcunuzun ne kadarını ödeyeceğinizin ne kadar süreceğini gösteren bir görünüm de var.

Apple Kartımı kullanmak için yardıma ihtiyacım olursa ne yapmalıyım?

Apple, eğer sorun yaşarsanız, doğrudan uygulamadan bir metin gönderebileceğinizi söylüyor.

Editör: TE Bilisim