7. Koğuştaki Mucize, 2019 yılına damga vuran yapımlardan bir tanesi. Filmin birçok sahnesi izleyenleri duygulandırırken zaman zamanda meraklandırdı. En çok merak edilenler arasında “7. Koğuştaki Mucize filmi konusu gerçek mi? 7. Koğuştaki Mucize filminde Memo asıldı mı?” gibi sorular yer aldı. Peki, 7. Koğuştaki Mucize filmi konusu gerçek mi? 7. Koğuştaki Mucize filminde Memo asıldı mı? İşte detaylar…

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE FİLMİ KONUSU GERÇEK Mİ?

Koğuştaki Mucize filminin konusu gerçek hikaye değildir. Konusu şu şekildedir;  1983 yılında sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında yaşayan ve haksız yere hapse atılan Memo ile yedi yaşındaki kızı Ova’nın tekrar birbirlerine kavuşmaya çalışmalarını anlatıyor.

7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE FİLMİNDE MEMO ASILDI MI?

1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova’nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adaletin gerçekleşmesi için ise bir mucize gerekmektedir.

Vakit gelir, Memo için darağacı hazırlanır. Memo’nun suçsuzluğuna tek tanık olan kişi de yarbayın silahından çıkan kurşunla ölür.  Filmin sonunda mucize gerçekleşiyor ve Memo ölmüyor. Koğuş arkadaşı Memo yerine kendisinin idam edilmesini istiyor. Memo serbest kalıyor.

Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize filminin oyuncu kadrosunda ise Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta yer alıyor.

Editör: TE Bilisim