Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim modeliyle devam etmişti. Koronavirüs salgınının kısmen kontrol altına alınmasıyla geçilen normalleşme sürecinde, okulların da yeni dönemde tekrar eğitime açılması bekleniyor. Okul öncesi, 1. sınıf ve 5. sınıf eğitimi evresinde olan öğrencilerin velileri yeni dönemde çocuğum hangi okula gidecek sorusunun yanıtını merak ediyor. E-Okul kayıt ve sorgulama işlemlerinin sıklıkla araştırıldığı bu dönemde gerekli bilgileri haberimizde derledik. Peki, E Okul ile 1. sınıf okul sorgulama! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ilkokul kayıt sorgulama… İşte merak edilen tüm soruların yanıtları!..

E Okul ile 1. sınıf okul sorgulama! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ilkokul kayıt sorgulama

Çocuklarının hangi okula gideceklerini öğrenmek isteyen veliler şimdiden yoğun olarak araştırma sürecine girdi. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, paylaştığımız linkler üzerinden TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz. İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” ekranını kullanabilecek.

E OKUL MEB EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VBS EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

OKULA BAŞLAMA YAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Çocuğum hangi okula gidecek? Sorusunun cevabı merak ediliyor. Fakat kayıt yaptıracak okullar henüz belli olmadı. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1’inci ve 5’inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulları öğrenebilecekler.

Editör: TE Bilisim