PTT ATM diğer bütün bankalarda olduğu gibi para çekip yatırmak veya ödemelerinizi yapmak gibi birçok konuda hizmet verir. PTT ATM’nin ortak olarak çalıştığı bankalar vardır. Bu bankalar aşağıdaki gibidir.

·         Vakıf Katılım

·         Emlak Bank

·         Ziraat Katılım

·         Halk Bank

·         Vakıf Bank

·         Ziraat Bankası

bankaları ile anlaşmalı olan PTT, bu banka ATM’lerinde de PTT kartı bulunan bütün vatandaşlar ücret ödemeden ortak olarak kullanabilirler.

Bunun yanı sıra PTT, farklı bankalarla para çekme, yatırma veya kredi çekme konusunda çalışır.

PTT Para Çekmek İçin Hangi Bankalar İle Çalışır?

PTT para çekmek için farklı bankalarla çalışır. Bu doğrultuda çeşitli bankaların ATM’lerinden para çekmek isterseniz çektiğiniz para üzerinden komisyonlar alınabilir. Fakat PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden para çekerseniz bu komisyon ücreti alınmaz. Para çekme konusunda PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalar şu şekildedir:

·         Garanti Bank

·         Burgan Bank

·         Citibank

·         Aktifbank

·         Akbank

·         PTT Bank Şubesi

Aktifbank müşterisi olan vatandaşlar direkt olarak işlemlerini PTT üzerinden de gerçekleştirebilirler.

PTT Para Yatırmak İçin Hangi Bankalar İle Çalışır?

PTT para çekmenin yanında, yatırmak için de farklı bankalarla çalışır. Bu banka ATM’leri üzerinden para yatırmanız durumunda sizden komisyon tahsil edilmez. Bulunduğunuz yerde kartınız bulunan bankayı ya da ATM hizmetini bulamadığınız durumlarda PTT imdadınıza yetişir. PTT ATM’nin anlaşmalı olduğu bankalarla para yatırma işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu bankalar aşağıdaki gibidir:

·         Aktifbank

·         Burgan Bank

·         Yapı Kredi

·         Türkiye Finans

Müşterileri PTT ATM üzerinden TL yatırma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Euro ve Dolar olarak para yatırmak isteyen kişiler de PTT ATM aracılığıyla işlemlerini yapabilirler. Bu bankalar şu şekildedir.

·         Citibank

·         Garanti Bankası

·         Burgan Bank

PTT Bireysel Kredi Ödemeleri Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

PTT bireysel kredi ödemeleri için birçok farklı banka ile anlaşmalıdır. Bu bankalara bireysel kredi ödemeleri olan kişiler bu ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirebilirler. Bu bankalar aşağıdaki gibidir:

·         Aktifbank

·         Alternatifbank, Bank Pozitif

·         Burgan Bank

·         Fibabanka

·         ICBC Turkey Bank

·         ING Bank

·         Kuveyt Türk

·         Nurol Bank

·         Odea Bank

·         TEB

gibi bankalar ile anlaşması olan PTT üzerinden bireysel kredi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Kredi İçin Hangi Bankalar İle Çalışır?

PTT kredi başvuruları için bazı bankalar ile anlaşmalıdır. Bu bankalar aracılığıyla kredi başvurusu yapabilirsiniz. PTT 2021 yılı için kredi için Aktif Bank ile çalışmaktadır. PTT’ye yaptığınız bütün kredi başvuru işlemleri bu banka üzerinden değerlendirilir. 80.000 TL’ye kadar kredi başvurusunda bulunabileceğiniz kredide faiz oranları %1.99’dan başlar ve 1.79’a kadar düşebilir. Bu durum başvurduğunuz krediye bağlıdır. Bütün kredi başvurularınızı PTT şubelerine giderek bizzat yapmalısınız. PTT online kanallar veya Müşteri Hizmetleri yoluyla kredi başvuruları yapılmaz.

PTT ATM İle Hangi İşlemler Yapılır?

Genel olarak değinecek olursak birçok işlemin yapıldığı PTT ATM ile para çekme, para yatırma veya ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz banka işlemlerinizi de PTT ATM üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca PTT ATM üzerinden para transferlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Para transfer işlemlerinizi sabah 08.30’dan akşam 16.55’e kadar gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum yarım günlerde sabah 08.30 ile öğlen 12.00 saatleri arasında yapılabilir. Maksimum para transfer limiti 50.000 TL’dir. Bu gibi ve daha birçok işleminiz PTT ATM üzerinden gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim