Arkadaşlarına güzel sözler söylemek isteyen kankalar konuyla alakalı güzel, kısa, anlamlı ve resimli sözleri araştırıyor. Her anımızda yanımızda olan kan kardeşlerimiz için en güzel sözlere haberimizden erişebilirsiniz. Peki, Kanka ne demek? İşte Kanka sözleri kısa, anlamlı ve resimli…

KANKA SÖZLERİ KISA, ANLAMLI VE RESİMLİ!

·         Hep zamana yenik düştük esiri olduk anlamsız koşuşturmaların. Ama bir kez adını yüreğimize kazıdığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık.

·         Yalnızca bizim gibi insanlar, benim gibi yaşama delicesine aşık olanlar ve mücadelemize ve eskisinden çok daha iyi olan çalışmaya aşık olan insanlar, bize kalmış tek bir şans bile olsa dostlarını terk etmezler.

·         Hiç kimse bir arkadaş kaybedecek kadar zengin değildir. Hele ben hiç değil. Affet beni dostum.

·         Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz. Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır, günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz.

·         Yürek umutlara gebe olduğundan beri dostluklar ayrılıklara yenik düşmedi yüreğimiz darağacındayken bile ölüme koşup dostumuzu sevmeyi bildik.

·         Koca bir çölde kum tanesi olmak yada okyanusta su damlası ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin arkadaşın olmak.

·         Zaman gelir yollarına kar yağar, etrafını hüzün bulutları sararsa, ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar buradayım.

·         Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler bağrına taş basarsın acılar bir gün diner giden gitsin aldırma yangınlarda söner sakin bakma arkana krallar önde gider.

·         Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman var olduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin.

·         Fani dünyanın baki padişahı değiliz. Biz parçalanmış gönül hırkalarını yamar dikeriz. Biz dostlarla ağlar dostlarla güleriz.

·         Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

·         Kimsesiz zamanların yalnızlığında, aydınlık diyarların masalsı görüntülerinde, küçük bir çocuk yüreğinin annesine olan sevgisi değerinde bir merhaba dostum nasılsın.

·         O masum yüzünde acı ve hüzün hiç olmasın gözlerinde mutluluğun en parlak yıldızı parlasın dost eli elini hiç bırakmasın ne olur.

·         Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır yeter ki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin.

·         Unutmayı bilip sevgiyi bilmeyenler unutur ama sevmeyi bilip de unutmayı bilmeyenler asla unutmaz çünkü onlar sevgiye âşıktırlar. Sevgiye hasretlerdir.

·         Ruhumdan başka dostum olmadı ve derdimi dinleyen sadece gönlüm vardı.

·         Yaşam gülmeyi, sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir.Unutulmadın.

·         Rüzgarın kemanını çaldığı, damlaların cama vurduğu bir pencerede yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun.

·         Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım ve onun gülüşünü nerde olsa tanırım. Ne mesafeler mesafedir dostunla ne de ayrılıklar hüzünlü.

·         En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukları gözlerine, en derin sevgileri kalbine bırakıyorum. Hep mutlu ol.

·         Baharın güneşi bahtına doğsun acılar kederler gönlünden uzak olsun. Tüm güzellikler ve mutluluklar senin olsun.

·         Acıların bir kum tanesi kadar küçük, mutlulukların nisan yağmuru kadar bol olsun. Hayatta bir kere ağlarsan oda mutluluk olsun. Dostum.

·         Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye.

·         Bin damla umut serpilsin yüreğine bin umut dolsun günlerine. Bin bir hayalin gerçek olsun.

·         Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur.

·         Gün gelir bir gün yalnız kalırsan. Akı verirse iki damla gözyaşı gözünden canlanırsa anıların birden bire beni hatırla.

·         Hayat; yaşamayı, mutluluk; gülümsemeyi, sevgi; hak etmeyi, vefa; hatırlamayı, dostluk; paylaşmayı bilen için vardır.

·         Belki diyorum; sevginin ne demek olduğunu biliyoruz ama gençliğin ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olacak.

·         En koyu cehalet hakkında hiç bir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir.

·         Sevginde ölçülü ol ey gönül, sevdiğin düşmanın olur bir gün, düşmanlıkta katı olma ey gönül, düşmanın dostun olur bir gün.

·         Başkalarına kendinden fazla değer verme. Ya onu kaybedersin, ya da kendini mahvedersin. Terk edenden alınacak en büyük intikam, ona kupkuru, sevgisiz gözlerle bakmaktır.

·         Dost deniz kenarındaki taşlara benzer. Önce tek tek toplarsın sonra birer birer denize atarsın ancak bazılarına kıyamazsın. İşte sen o kıyamadıklarımdansın.

·         Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan.

·         Kalbin hangi arzuların özlemi ile çarpıyorsa hayat rüzgârların seni ona kavuştursun.

·         Dostlar ırmaklar gibidir; kiminin suyu az kiminin çok, kiminde ellerin ıslanır sadece kiminde ruhun yıkanır boydan boya.

·         Baki dostluk adına nice dilekler vardır. Ölümün dahi ayrılık sayılmadığı gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar. Sevgide birleşen yürekler vardır.

·         Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcak bir kucaksa ve dostluk için ateşe atılmaksa, dünya durana, can bedenden çıkana dek sevdiğimsin.

·         Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar, sevgiler, aşklar yalan olsa da umurumda değil dünya yansa da biz dostu unutmayız dost uzakta olsa da.

·         Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsa da dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz.

·         Gül kokusu akşamlarda dost hasreti yaşadık belki yeri geldi ayrılıklara ağladık ama kalbimizde yaşattığımız dostluğumuzu asla unutmadık.

·         Dost vurulunca değil unutulunca kahrından olurmuş. Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

·         Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstümüze yağar. Ama rengârenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar.

·         Evet arkadaşım. Gülmek varken sürat aşmak niye, güldürmek varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken, kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiç bir şey kırılan kalplere değmez.

·         Her dostluğun gökyüzünde bir meleği varmış, yeryüzünde biten her dostluk için gökyüzünde bir melek ağlarmış, sana ant olsun ki bizim meleğimiz asla ağlamayacak dostum.

·         Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı.

·         Gülerken herkes eşlik eder, ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın.

·         Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz.

KANKA NE DEMEK?

Kanka kelimesinin açılımı “Kan Kardeş”dir.

Editör: TE Bilisim