Karanfil çayı yapımı için aktardan ya da marketten alınan karanfil ve tomurcukların içinde su katarak hoş kokulu bir karanfil çayı hazırlayabilirsiniz. Karanfil çayı aromasının yanı sıra karanfil kokusu ve tadı ile arkadaş toplantısı ve kalabalık sohbet anlarında keyifle karanfil çayı tüketebilirsiniz. Bunun için öncelikle 6 adet karanfil tohumunu 2 bardak su ile kaynatıp, demlenme aşamasında yavaş bir şekilde hareket etmelisiniz. Karanfil ve suyu yaklaşık olarak 15- 20 dakika üstü kapalı bir demlikte kaynatarak çayın daha lezzetli ve hoş kokulu aroması ile keyifle tüketilmesini sağlayabilirsiniz. Karanfili kaynayan sudan süzdürerek servis etmelisiniz. Karanfilin aroması ve hoş kokusu ile oldukça yoğun ve keskin bir tadı vardır. Bunun için çayı bal ile tatlandırarak daha lezzetli bir şekilde tüketebilir sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. 

Karanfil Çayı Hangi Yöntemlerle Demlenir?

Karanfil çayı demleme yöntemleri ilk olarak karanfilin yanı sıra alternatif olarak bitki özleri, farklı meyve aromaları ve baharatları kullanmaktır. Özellikle karanfil çayına en çok yakışan lezzet tarçındır. Siyah çay ile muhteşem tat ve aroma katan karanfil, oldukça muhteşem bir tada dönüşmektedir Demleme aşamasında çayınızda tarçını kullanabilir, şeker dengesini koruyarak kontrol altına alabilirsiniz. Demlenme süresinde olabildiğince yavaş hareket etmeli karanfil, tarçın ve arzunuza göre tatlandırdığınız diğer malzemelerle çayı en az 15-20 dakika demlendirmeye dikkat etmelisiniz.


Tarçınlı Zencefilli Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçınlı zencefilli karanfil çayı yapımı için ilk olarak 5 adet tomurcuk karanfili 2 su bardağı su ile kaynatın. Kaynama işlemi sırasında demliğin kapağını kapatarak karışımı iyice birbirine geçmesini sağlayın. Kaynama işlemi sonrasında 1 adet tarçın ve yarım çay kaşığı zencefili karanfili suyun içine atarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Karanfil, tarçın ve zencefil karışımını süzdürdükten sonra lezzetleri oldukça sert olduğu için baharatları isteğe göre bal ile tatlandırabilir, damak zevkinize göre karanfil çayı tadını daha da lezzetlendirebilirsiniz.


Karanfilli Siyah Çay Yapımı Nasıldır?

Karanfili yeşil çay yapımı için çayın orijinal halini bozmadan kendi damak zevkinize göre demleyerek içine 4-5adet karanfil çayı atabilir, farklı, lezzetli ve hoş aroması ile çay tutkunuzu kat be kat artırabilirsiniz. Siyah çay ve diğer çaylarda en çok dikkat edilmesi gereken konu çayı haşlamadan deme bırakmaktır. Demlendikçe tadına tat katan karanfilli çay ile keyifli bir çay deneyimi yaşayabilir, farklı lezzet sunumuyla keyifle siyah çay tüketebilirsiniz.

Ballı Elmalı Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?

Ballı elmalı karanfil çayının yapılışı için ilk olarak 3 bardak suyun içine dilimlediğiniz elmayla birlikte 7-8 adet karanfili atarak karıştırın. Orta dereceli bir ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kaynatarak demlenmesi için çayı ayrı bir tarafa alın. Ballı elmalı karanfil çayını 5-10 dakika demlemeye bırakarak, servis edeceğiniz zaman çayı süzüp çaya bir tatlı kaşığı bal ilave ederek çayın hoş bir aroma kazanmasını sağlayın. Çaya veren limon aroması ile ballı elmalı karanfil çayını keyifle tüketebilir,   damakta tat bırakan bal, elma, karanfil lezzeti ile sevdiklerinize hoş sunumlar yapabilirsiniz.

Karanfil çayı yapılış aşaması ve tüketimiyle içinizi ısıtacak kadar lezzetli bir sıcak sunum özelliğine sahiptir. Çay karışımı, özelikle kalabalık arkadaş sohbetlerinin ve misafir sofraları için tercih edilen, soğuk kış gecelerinde bağışıklık güçlendirici etkisiyle bilinen oldukça sağlıklı bir sıcak içecek olarak bilinmektedir. Her dönem severek tüketilen ve farklı bitki, meye aromaları ile damakta tat bırakan çayı balla tatlandırarak daha besleyici ve enerji veren bir çay sunumu olarak servis edebilirsiniz. Karanfil çayı yapımı için zevkinize göre olan bitki özleri ve meyve aromalarını çayın içinde kullanarak çay karışımını keyifli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim