Eğer soğuk kış aylarında kar yağdığı görülmüş ise bu rüyanın anlamı olumludur. Fakat sıcak bir yaz gününde aniden karın yağmaya başladığı görülmüş ise bu rüya olumsuz bir şeylerin habercisi sayılır. Rüyada kar görmek şu anlamlara gelir:

  • Hızlı hızlı yağan karın yer üzerinde birikmesi, rüyayı gören kişinin maddi açıdan rahat bir döneme girecek olduğuna;
  • Kar yağarken üzerinde kalın elbiseler olduğunu görmek, meydana gelecek kötü bir durumun rüya sahibine zarar veremeyeceğine;
  • Karın sadece tek bir yere ya da kendi üzerine yağdığını görmek, rüyayı gören kişinin haklı ya da haksız bir sebep dolayısıyla suçlu görüleceğine;
  • Yaz mevsiminde ya da sıcak bir ilkbahar gününde kar yağdığını görmek kısa süreli fakat önemli bir sorun yaşanacak olduğuna işaret eder.

Rüyada Kartopu Oynamak

Rüyada kartopu yaparak birilerine attığını görmek maddi ve manevi olarak rahatlığa işaret eder. Fakat kartopu yapılan karın yağmış olduğu yer, rüyanın anlamını değiştirebilen bir detaydır. Kirmanî’nin yorumuna göre rüyada kartopu görmek;

  • Rüya sahibi karın az yağdığı bir bölgede ikamet ediyor ise hastalığa, üzüntüye ya da bunun gibi olumsuz durumlara işaret eder.
  • Rüya sahibi karın bol olduğu ya da havanın çoğunlukla soğuk olduğu bir bölgede yaşıyor ise sevinçli bir durum yaşanacağına işaret eder.

Ayrıca yüzüne hızlı bir şekilde kartopu atıldığını gören kişi, beklemediği bir haber alacaktır. Bu haber hem iyi hem de kötü olabilir.

Rüyada Kar Kürümek

Rüyasında kar kürüdüğünü gören kişi, atlatmak istediği bir sıkıntıyı en kısa süre içinde atlatacak demektir. Bunun için biraz daha sabırlı olması ve çaba göstermeye devam etmesi lazımdır. Ayrıca İmam Nablusi (r.a) diyor ki: “Rüyasında, kürünmesi mümkün olmayan ya da zahmetli bir şekilde kazılan karlar görmek belaya işarettir.”

Yani rüyada kar kazımak hayırlı olurken, karı kazımaya çalışıp da bunu başaramamak şerre yorulur. Bununla beraber kazılabilen kar fazla ise maddi bolluk, daha az fakat ağır ise manevi rahatlık yaşanacak demektir.

Rüyada Karda Yürümek

Rüyada kar üzerinde yürüdüğünü görmek belaların def edileceğine delalettir. Karlı bir ovada yürüdüğünü gören, gerçekleştirmek istediği şeyleri kolayca gerçekleştirir. Kar üzerinde yürüyen kişi;

  • Evli ise yuvasındaki huzuru artar, son zamanlarda meydana gelmiş olan tatsızlıklar azalır.
  • Bekar ise evlilik yapabileceği biriyle tanışır.
  • Zengin ise kazancı aynı çoklukta uzun bir süre daha devam eder.
  • Fakir ise birilerinin cömert bir yardımını görür.

Rüyada Mevsimsiz Kar Görmek

Rüyasında, bir kar yağışının mevsimi dışında gerçekleştiğini gören hastalanır ya da uzun bir yolculuğa çıkar. Söz konusu yolculuk büyük ihtimalle rüya sahibinin istemeyeceği bir yolculuk olur. Ayrıca bir bölgenin geneline mevsimsiz olarak kar yağdığını görmek ise o civarda kötü bir şeylerin yaşanacağını gösterir. Rüyada mevsimsiz olarak kar yağdığını görmek;

  • Kar yağışının gerçekleştiği yer bir tarla ise tarım ürünlerinin azalacağına,
  • Kar yağışı bir şehirde gerçekleşiyor ise bir sebepten dolayı halkta huzursuzluk ortaya çıkacağına delalet eder.

Rüyada Kar Üzerinde Uyumak

Rüyada karda yatmak iyi bir anlama sahip değildir. İmam Nablusi (r.a), rüyasında soğuk bir vadiye yağmış olan karın üzerine uzandığını gören herhangi bir sebeple hapis cezası alabilir.

Rüyada Kar Yediğini Görmek

Rüyasında bir yere kar yağdığını gören kişi bir mutluluk yaşar. Daha sonra, yağan karı yediğini gören kişi;

  • Kış veya sonbahar mevsiminde kar yiyor ise sıkıntı yaşayacak;
  • Yaz veya ilkbahar mevsiminde kar yiyor ise güzel bir haber alacak demektir.

Rüyada Karlı Dağ Görmek

Bir dağın tepesine ya da her tarafına kar yağmış olduğunu gören ise uzun bir çaba sonucunda başarıya ulaşacaktır. Ayrıca rüyada görülen dağın tepesinde birilerini görmek, yakın zamanda mevki sahibi birileriyle iletişim kurulacağını gösterir. Görüldüğü gibi Rüyada kar görmek pek çok olumlu anlama sahiptir.

Editör: TE Bilisim