Bununla birlikte halı renginin kırmızı olması, maddiyattaki yükselmeye karşın maneviyatın hassas bir hal alacağını gösterir. Yani rüyada kırmızı halı sermek ya da bu halıyı herhangi bir şekilde görmek, manevi açıdan zayıflamaya delalet edebilir. Rüya sahibinin bu konuda dikkatli olması lazımdır. 

Rüyada Eski Halı Görmek

Rüyada görülen eski, bakımsız, yırtık ve benzeri hallerdeki eşyalar hayra yorulmaz. Rüyasında eski bir kilim ya da halı gören rüya sahibi özellikle davranışlarında bazı değişiklikler gerçekleştirmelidir. Çünkü rüyada eskimiş halı görmek, maddi ve manevi açıdan zorluklar yaşamaya işaret eder. 

Rüyada Temiz Halı Görmek

Rüyada yeni halı görmek, eğer bu halı temiz ve bakımlı ise oldukça güzel manalara tekabül eder. Temiz bir halının üzerinde oturduğunu ya da ayakta durarak çeşitli şeyler yaptığını gören bir kişinin rüyası hayırlıdır. Bu şahsın hayatında her an güzel değişimler meydana gelebilir.

Rüyada Yeşil Halı Görmek

Rüyada yeşil renkli bir halı görmek ile rüyada kırmızı halı görmek aynı anlamlara gelir. Fakat yeşil halı, zaman açısından daha erken bir süreci simgeler. Yani rüyasında yeşil halı görmüş olanın iyi talihi daha kısa bir sürede kendini gösterebilir.

Rüyada Kilim Dokumak

Rüyada kilim dokuduğunu gören yorucu bir işe başlamak üzeredir. Bu iş, mesleki ya da akademik bir görev olabilir. Rüya sahibinin vücut sağlığını koruma açısından dikkatli olması lazımdır.

Rüyada Halı Yıkadığını Görmek

Rüyada bir halıyı ya da farklı bir eşyayı yıkayarak temizlediğini gören kişi, çevresindekileri saygısını kazanıyor demektir. Rüyada halı yıkamak, hedeflenen şeylere kolayca ulaşılabileceğini gösterir. Bununla birlikte Cabir’ül Mağribi (r.a) yorumuna göre; rüyasında bir şeyi yıkayanın amelleri ve yaşantısı düzelir. Bu rüyayı gören kişinin büyük hedefleri var ise bu hedeflerinin peşinde koşmaya devam etmesi ve asla yılmaması doğru olacaktır.

Rüyada Başkasının Halı Yıkadığını Görmek

Rüyada bir başkasını halı yıkarken görmek hayra yorulabilen bir durumdur. Bu rüyayı gören kişi;

  •  Eğer halı yıkayanı tanıyor ise ondan bir yardım görecektir,
  • Tanımıyor ise bazı sorunlarından şans eseri kurtulacaktır.

Yani rüyasında birilerinin halı yıkadığını gören rüya sahipleri, uzun bir süreden beri meşgul oldukları tüm sorunlardan kurtulacaktır. Fakat bu durum onları kibre ve saygısızlığa sevk etmemelidir.

Rüyada Halı Toplamak

Rüyada halı topladığını gören kişi, bazı beklentilerinden vazgeçmek üzere olduğu sırada önemli fırsatlar elde edecektir. Fakat birden fazla halıyı katlayarak toplamak, İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre hayra alamet değildir. Rüyada halı toplamak;

  • Eğer halı bir tane ise şansa,
  • Birden fazla ise şahsi arzular yolunda zaman harcayacak olmaya işaret eder.

Rüyada Kilim Görmek

Rüyada kilim serdiğini görmek ya da bir kilimi serilmiş halde görmek hayırlıdır. Rüya sahibi yakın zamanda bir başarıya imza atacaktır. Özellikle öğrenci durumunda olan rüya sahipleri, bu rüyadan sonra çok başarılı çalışmalar gerçekleştirecektir. Fakat kilimin üzerinde uzanmak ya da uzun bir süre boyunca oturmak, rüyayı gören kişinin çevresindekilere fazla memnun edemediğini gösterir. Bu durumda biraz daha sağduyulu davranılması tavsiye edilebilir. Rüyasında kilim görmüş olmak, rüyada kırmızı halı görmek ile yakın şekilde yorumlanır.

Editör: TE Bilisim