Rüyada domates görmek hakkında erken dönem İslam alimlerinin yorumları mevcut değildir. Çünkü domates, Güney Amerika kıtasının keşfinden sonra on beşinci yüzyılın sonu ve on altıncı yüzyılın başında Avrupa’ya getirilmiştir. Yani konu hakkında yorum yapan İslam alimlerinin pek çoğu yakın dönemlerde yaşamıştır. Bununla birlikte, rüyasında kıpkırmızı domates görmüş olan kişi hayırlı bir rüya görmüş demektir. İmam Nablusi (r.a) Hazretleri, kırmızı renge sahip olan her türlü meyvenin, sebzenin ya da eşyanın ani haberleri temsil ettiğini söylemiştir. Bu sebeple, rüyada dalında kırmızı domates görmek, yakın zamanda bir haber alınacağı anlamına gelir. Söz konusu haber çok yüksek ihtimalle maddi bir kazanca dair olacaktır.

Rüyada Domates Topladığını Görmek

Rüyada domates toplamak bir işten verim almaya, sonucu beklenen bir şeylerin en hayırlı şekilde sonuçlanmasına ya da zahmeti çekilen bir şeylerin son bulmasına delalet eder. Ayrıca olgunlaşmış, parlak ve güzel domatesler toplamanın çocuk sahibi olmaya delalet ettiği yönünde de bazı yorumlar mevcuttur. Toprağın üzerinde yalın ayak yürüyen ve topladığı domatesleri bir sepete dolduran kişi;

  • Eğer evli ise eşine çok düşkün olacaktır,
  • Bekar ise yakın zamanda birileriyle hayırlı ilişkiler içine girecektir.
  • Rüyada Domates Ekmek
  • Rüyada tarlaya bir şeyler ekmek İmam Abdülgani Nablusi (r.a) tarafından yapılmış olan tabire göre;
  • Rüya sahibi evli ise çocuk sahibi olacağının,
  • Evli değil de bekar ise bazı işlerinde başarılı olacağının belirtisidir.

Fakat ekilmiş olan domateslerin bakımını yaptığını, toprağı sürdüğünü ya da suladığını gören kişinin rüyası biraz daha farklı yorumlanabilir. Bu durumda rüyada domates görmek zahmetli günlere, helal fakat zor elde edilmiş kazanca ve can sıkıntılarına delalet eder

Rüyada Dalında Yeşil Domates Görmek

Rüyada yeşil domates görmek uyarıcı bir durum sayılır. Cafer-i Sadık (r.a) demiştir ki; rüyasında sarı ya da yeşil renkli, olgunlaşmamış meyve ve sebze görenler sağlıklarına dikkat etmelidir. Bu rüyayı gören kişi, yakın zamanda bir sağlık sorunu geçirebilir. Ayrıca çeşitli maddi zorlukların yaşanması da muhtemeldir. Fakat domateslerin dalında olması, yani gelişim evresinde olması dolayısıyla tüm sorunların kısa süreceği anlaşılabilir. Bununla birlikte rüyada olgunlaşmamış domates görmek kararsızlığa, çok aceleci olmaya ve pek çok şeyin sonuçsuz kalmasına da işaret edebilen bir durumdur.

Rüyada Domates Salatası Görmek

Rüyada yenilebilir bir şeyler görmek bazı alimler tarafından hayra yorulurken bazıları tarafından şerre yorulmuştur. Rüyasında domatesli ve aynı zamanda diğer bazı sebzelerin de mevcut olduğu bir salata gören kişi çok mala sahip olacak demektir. Bununla birlikte kazançları ya da son zamanlarda elde edebildiği şeyler, rüya sahibinde büyük bir kişilik bozukluğu ortaya çıkarabilir. Yani rüyada salata görmek hem olumlu hem de olumsuz şeyler açısından karışık bir durumun habercisidir.

Rüyada Çürük Domates Görmek

Rüyada çürük sebze görmek hayra yorulmaz. Bir sebzenin, meyvenin ya da herhangi bir yiyeceğin çürük olanını gören, çevresindekilerle sıkıntılı durumlar yaşayacak demektir. Özellikle rüya sahibinin yakın çevresindekilere çok dikkat etmesi önemlidir.

Rüyada Domates Yemek

Rüyada sebze meyve yemek, rüya sahibinin rızkında artış olacağını gösterir. Eğer rüyada yenilen sebzeler lezzetli ise bu rızıklanma en kısa süre içerisinde görülebilecektir. Fakat tatsız ya da tadı hiç beğenilmeyen yiyecekler yenmiş ise rüyayı gören kişi uzun bir süre sabretmek durumundadır.

Hamileyken Rüyada Domates Görmek

Rüyalar, görüldükleri zamana göre farklı anlamlara gelir. Rüyada domates görmek, eğer rüya sahibi hamile ise evladının hayırlı olacağı anlamındadır. Fakat görülen domatesler çok küçük ya da ham ise rüya sahibi doğacak çocuğu ile alakalı ufak tefek sorunlar yaşayabilir. Bu sorunlar sağlık sorunları ve benzeri olmayıp, çocuğun kişiliği ile alakalı olacaktır.

Editör: TE Bilisim