İmam Abdülgani Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında beyaz renkli bir tavuk gören erkek evli ise yuvasındaki huzur artar, bekar ise yakın zamanda evlenir. Ayrıca rüyada tavuk görmek, hayvanın koyu renkli tüylere sahip olması durumunda pek hayırlı değildir. Örneğin kahverengi tavuk gören bir rüya sahibi kısa süreli de olsa bazı problemlerle yüzleşmeye hazır olmalıdır.   

Rüyada Tavuk ve Yumurta Görmek

Rüyada tavuk ile yumurtasını görmek evliler için büyük bir müjdedir. Eğer rüya sahibi evli bir erkek ya da kadınsa hayırlı evlatlara sahip olacaktır. Fakat bekar bir kişinin rüyasında tavuk ve yumurta görmüş olması, uzun uğraşlardan sonra elde edilecek malın habercisidir.

Rüyada Yumurtlayan Tavuk Görmek

Rüyada bir tavuğun yumurtladığını gören büyük kazançlar elde eder. Bu rüyayı gören kişi;

  • Öğrenci ise akademik başarısı artar,
  • İşçi ise yakın bir zamanda kıdemi yükselir,
  • İşveren ise işyeri bereketlenir,
  • Hasta ise kolaylıkla sağlık sorunlarından kurtulur.

Rüyada Tavuk ve Civciv Görmek

Rüyada herhangi bir hayvanı yavrusu ile beraber gören, en kısa zamanda müjdeli bir haber alır. Bununla birlikte rüyada civciv görmek, rüya sahibinin sağlık sorunlarından kurtulacağına ve diğer dertlerinin de azalacağına delalet eder. İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre, rüyasında bir tavuğu civciv ile beraber görmek bekarlar için hayırlı bir evliliğe ve çocuk sahibi olmaya delalet eder.

Rüyada Siyah Civciv Görmek

Rüyada tavuk görmek hayırlı eş manasına geldiği gibi, civciv görmek ise hayırlı evlada yorulur. Fakat civcivin çirkin ya da abes bir halde görülmüş olması, söz konusu rüyanın hayırlı olmadığına bir işaret sayılır. Rüyada simsiyah civciv görmek, küçük fakat can sıkıcı meselelerin yaşanacağına delalet eder.

Rüyada Bir Sürü Civciv Görmek

Rüyada bir hayvan yavrusunun çok sayıda görülmesi berekete yorulur. Bu rüyayı gören kişinin kazancı artar, aile içindeki sorunları kolayca çözülür ve özellikle iş hayatındaki hedeflerine ulaşması kısa sürede mümkün olur. Aynı şekilde rüyada tavuk görmek de hayvanların çok sayıda olması halinde pek hayırlıdır.

Rüyada Horoz Görmek

Rüyada siyah horoz görmek hem hayra hem de şerre yorulabilen bir durumdur. Horoz, rüya sahibinin bir süre boyunca bazı şeylerin eksikliğini yaşayacağını gösterir. Bununla birlikte ileride babayiğit bir adam olacak erkek çocuğun da habercisidir. Özellikle iri yapılı ve parlak tüylü bir horoz görmek, rüya sahibinin önemli başarılar elde edeceğinin de habercisi sayılır.

Rüyada Tavuk Yemlemek

Rüyasında bir hayvanı beslediğini gören kişinin ömrü uzun olur. Rüya sahibi, gerçekleştirecek olduğu hayırlı işlerinden dolayı hep iyi anılacaktır. Bununla beraber rüyada tavuk beslemek, son zamanlarda yaşanan küçük sıkıntıların kolayca hallolacağına ve rüyayı gören kişinin eskiden yaptığı iyiliklerin karşılığını alacak olduğuna delalet eder. 

Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek

Rüyada kızarmış tavuk görmek nasibin artacağını ve rüya sahibinin güzel şeyler yaşamak üzere olduğunu müjdeler. Rüyasında helal yiyecek gören bir Müslüman, kısa süre içinde zenginleşecek ve etrafındakilerin saygısını kazanacaktır. Fakat bundan önce biraz sabırlı olması gerekir.

Rüyada Çiğ Tavuk Görmek

Rüyada kesilmiş tavuk görmek bir işin hayırlı ya da hayırsız şekilde sonuçlanacağını gösterir. Rüya sahibi, sonuca ulaşmak istediği bir konuda hiç beklemediği kadar çabuk bir neticeye ulaşacaktır. Bununla birlikte tüyleri yolunmuş, derisi yüzülmüş ve tüketilmeye hazır hale getirilmiş bir tavuk, rüya sahibinin hayırlı amellere sahip olacağını gösterir. Yani rüyada tavuk görmek çoğunlukla hayırlıdır.

Editör: TE Bilisim