Aile huzuru için dualar, genellikle hane içinde çeşitli nedenler dolayısıyla gerçekleşen huzursuzluklara şifa olması niyeti ile okunur. Aile içindeki huzursuzluğun çeşitli nedenleri için farklı dualar da okunur. Bu niyetle yani aile huzuru için okunan yaklaşık 10 tane dua vardır. Bu duaların en geneli ise şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim,
Hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym.

Her gün 7 defa okunması gerekir. Bu duayı okuyan kişi mesut ve huzurlu bir aile hayatı geçirecek, sahip olduğu sorunlar bir bir çözülecektir.

Mutsuz Aileler İçin Hangi Dualar Okunur?

Aile içi mutluluk için okunan dualar, eşler arasındaki sorunların çözülmesi veya çocuklarla ilgili olan sorunlar yüzünden aile üzerinden dolanan kara bulutların dağılması niyetiyle okunurlar. Kişiler Bu duaları her gün düzenli olarak okumalıdır. Çünkü bu dualar ancak düzenli ve 41 kere okunursa Allah tarafından kabul edilir. Bu duaların en çok makbul olanları din alimleri tarafından şöyle belirlenmiştir:

Allahümme ellef beyne gulubina ve aslihzate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’nnuri ve cennibe’l fevahişe mazahare minha vema betane

Anlamı: Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı islah et ve bizi kurtuluş yollarını ulaştır. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından ve gizlisinden de uzaklaştır.

Rabbene’ftah beynena ve beyne kavmina bi’l-hakkı ve Etne hayrü’l –fatihin.

Anlamı: Rabbimiz, bizimle kavmimiz arasında hakla adaletle hükmet ve sen hükmedenlerin en hayırlısısın.

Eşler Arasında Sohbet İçin Hangi Dualar Okunmalıdır?

Eşler arasında muhabbet için duaların en hayırlısı olarak görülen dua, “Bismillahirrahmanirrahim Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni” duasıdır. Bu dua hem aile huzuru hem de eşlerin birbirleriyle olan iletişimlerinin kuvvetlenmesi için okunmalıdır. Abdest alarak bu duayı her gün 41 kere okumak tavsiye edilir.

Eşler Arasında Yaşanan Soğukluk ve Tartışmaların Bitmesi İçin Okunacak Dualar Nelerdir?

Eşlerin birbirilerine karşı soğuklukları için okunacak dua, şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Ya kaviyyü, Ya Ganiyyü, Ya Vefiyyü, Ya Azizü, Ya Rahimü. Ya Rabbi.
Ya zel arşil mecid. 
Ya fa'alün lima yüridü bi'l hakkı e'ınna birahmetika
Ya Erhamer-rahimin.

Bu dua her gün bir bardak suya üflenerek okunur, ardından da o su eşlerden biri tarafından içilirse Allah’ın da izni ile 7 gün sonra eşlerin aralarındaki soğukluklar ve diğer tüm keyifsizlikler kalkar.

Aile İçindeki Huzur ve Mutluluk İçin Okunması Gereken Dualar Nelerdir?

Aile mutluluğu için okunan dualar, aile içinde hem çocuklar hem de eşler arasında edilen kavgaların sona ermesi için okunur. Bu duaların okunmalarında önemli olan niyettir. Duayı okumaya niyetlenen kişi, içinden olmasını istediği şeyi 3 kere geçirmeli, daha sonra abdest alarak bu duaları okumalıdır. Bu dualar birbirinden farklı ve sayı olarak çoklardır:

Bismillahirrahmanirrahim.
Rabbic’alni mukimes salative minn zurriyeti
Rabbena ve tekabbel duai.
Rabbenagfirli ve li valideye ve
lil mu’mimine yevme yekumul hisab.

Anlamı: Rabbim! Beni namazından devamlı olan kimselerden eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbim! Ettiğim duayı kabul eyle. Rabbimiz! Hesabın görüleceği günde beni, anne ve babamı ve inanları bağışla.

Bismillahirramhanirrahim
Vellezine yekulune Rabbena
heb lena min ezcacina ve
zurriyatina kurrate a’yunin
vec’alna lil muttakine imamen.

Anlamı: Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bizlere göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.

Bu dualar aile huzuru ile beraber sakinlik, sükunet ve bereket için de okunan dualardır.

Editör: TE Bilisim