Güzelleşmek için okunan dualar, kişilerin yüz güzelliklerinin olması için edilen dualardır. Bazı kişiler de hem ay gibi güzelleşmek hem de güzelliklerini nazarlardan korumak için bu duaları okurlar. Güzelleşmek için en çok tercih edilen dua ise şudur:

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Muktedir Ya Kuddüs Ya Vedud Ya Latif Ya Mucib Ya Nur Ya Musavvir
Allahümmec alni ve nuru Yusuf’a ala veçhi femen reani yuhibbuni mehabbeten
Kul eûzu bi rabbin nâs Melikin nâs İlâhin nâs Min şerril vesvâsil hannâs
Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs Minel cinneti ven nâs
E lem neşrah leke sadrake.
Ve vedagnâ anke vizrake Ellezî enkada zahrake.
Ve rafe’nâ leke zikrake.
Fe inne meal usri yusrâ İnne meal usri yusrâ Fe izâ feragte fensab.
Ve ilâ rabbike fergab.(Amin)

Güzellik Duası Nasıl Okunur?

Güzellik duası okunuşu için, öncelikle kişi abdest almalıdır. Daha sonra namaz kılar gibi kıbleye doğru diz çökerek besmele ile başlayarak niyet edilir. Niyet edilmeden önce ve niyet edildikten sonra 7 kez besmele çekip 7 kez dua okunmalıdır. Niyet edildikten sonra duaya geçiş yapılır ve 3 aşamada dua okunur:

  • İlk aşamada, 3 kere besmele çekilir, daha sonra 7 kez ya Musavvir zikri çekilir ve 1 kez dua okunur.
  • İkinci aşamada 3 kere besmele çekilir, daha sonra 14 kez ya Şafi zikri çekilir ve 1 kez dua okunur.
  • Son aşamada ise 3 kere besmele çekilir, daha sonra 21 kez ya Cemil zikri çekilir ve son bir kez dua okunur.

Bütün bu aşamalar doğru ve sırası ile yapılırsa, en kısa zamanda kişi kendinin ay gibi güzelleştiğini fark edecektir. Hem kendi hem de çevresindeki insanlar fark ederler.

HZ. Yusuf’un Yüz Güzelliği Duası Nedir?

Yüz güzelliği duası, Hz. Yusuf’un kıssasında geçen güzellik durumunun yaşanmasını sağlayan ve Hz. Peygamber’i güzelleştiren duadır. Bu dua, Esmaül hüsnadan 7 esma-ı şerif ile başlar. Daha sonra Hz. Yusuf’un güzellik duası ile Nas ve İnşirah surelerinin okunması ile tamamlanır. Duanın tamamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Muktedir Ya Kuddüs Ya Vedud Ya Latif Ya Mucib Ya Nur Ya Musavvir Allahümmec alni ve nuru Yusuf’a ala veçhi femen reani yuhibbuni mehabbeten
Kul eûzu bi rabbin nâs Melikin nâs İlâhin nâs Min şerril vesvâsil hannâsEllezî yuvesvisu fî sudûrin nâs Minel cinneti ven nâs
E lem neşrah leke sadrake
Ve vedagnâ anke vizrake Ellezî enkada zahrake Ve rafe’nâ leke zikrake
Fe inne meal usri yusrâ İnne meal usri yusrâ
Fe izâ feragte fensab Ve ilâ rabbike fergab. (Amin)

Güzellik Duası Edilirken Dikkat Edilmesi Gereken Şartlar Nelerdir?

Güzellik duası okuma kuralları, şunlardır:

Dua etmeye niyetlenen kişi mutlaka abdest almış olmalıdır. Abdestsiz edilen dualar kabul edilmez.

Kişiler güzel olmayı içlerinden dilemeli ve sabırlı olmalıdır. Bu durum edilen her dua için geçerlidir. Önemli olan kişilerin dillerindeki sözler değil gönüllerinden geçirdikleri kabul olur.

Dua başka kimsenin olmadığı bir yerde edilmelidir. Ayrıca duanın edildiğine dair kimseye bilgi verilmemelidir.

Kişilerin Güzel Çocukları Olması İçin Ettikleri Dua Hangisidir?

Güzel çocuk sahibi olmak edilen dualar, genellikle hamile olan kadınlar tarafından çocuklarının güzel yüzlü olmaları için ettikleri dualardır. Bu dualar genellikle kız çocuğuna hamile kadınların çocuklarının ay gibi güzel doğmaları için edilir. Allah’ın izniyle de dua eden bu kişilerin güzel çocukları doğar.

Yüz güzelliğinin ayetlerdeki yeri

Namaz kılanların yüzlerinin güzelliği konusu, Fetih suresinin 29. ayetinde yer alan “Onların yüzlerindeki simalarında secdenin izi vardır.” mealindeki ifadenin yorumundan kaynaklanmıştır. Bu konudaki yorumlar şöyledir:

  • Ayette yer alan "secde izi"nden maksat, namaz kılanların kıyamet günü, mahşerde yüzleri dünyada yaptıkları namaz ve secdeden dolayı çok parlak olur.
  • Bundan maksat, secde izlerinin dünyada görülmesidir. Bu iz, fiziki güzellik değil, manevi güzellik, namaz kılanın yüzünde görülen huşu/Allah korkusudur.

Nitekim, rivayete göre İbn Abbas şöyle demiştir: “Ayette yer alan secde izi, sizin gördüğünüz sima değildir. Bu iz, güzel bir duruş, sükunet, ağırbaşlılık, vakar, Allah korkusunun izidir.” (bk.Taberi, ilgili ayetin tefsiri).

 Kaynak : erişim haber

Editör: TE Bilisim