Beşiktaş’ın Barcelona’dan kadrosuna kattığı Bosna Hersekli dünya yıldızı Miralem Pjanic’te mutlu sona ulaşıldı. Hızlı gelişen transferde Miralem Pjanic'in UEFA listesine eklenebilmesi için adeta zamanla yarışıldı. Peki Beşiktaş'ın gözde transferi Miralem Pjanic kimdir? Miralem Pjanic'in hayatına dair tüm merak edilenler...

MİRALEM PJANİC KİMDİR?

2 Nisan 1990 tarihinde Zvornik'te dünyaya gelen Miralem Pjanic, Bosna Herseklidir ve Lüksemburg pasaportu da bulunmaktadır. İlk transferini 2004 yılında yapan yıldız orta saha, 2004 yılında Schifflange 95'ten Fransız ekibi Metz'in altyapısına katıldı. Yeteneğiyle kısa sürede ön plana çıkan ve A takım kadrosuna dahil edilen Pjanic, Metz formasıyla çıktığı 38 maçta 5 gol, 2 asistle oynadı ve Haziran 2008'de ülkenin en köklü ekiplerinden olan Lyon'a transfer oldu. Lyon'un kasasından bu transfer için 7.5 milyon Euro çıktı. 18 yaşında geldiği Lyon'un vazgeçilmezleri arasına giren Pjanic, burada 3 sezon geçirdi. 121 maçta 16 gol, 21 asistle skora katkı yapan Boşnak oyuncu, Ağustos 2011'de 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Serie A ekibi Roma'ya transfer oldu. Başkent ekibinde toplam 185 maça çıkan, 30 gol, 44 asistle skora katkı veren Pjanic'in bir sonraki durağı Serie A devi Juventus oldu. 178 maçta 22 gol atan ve 41 asist yapan Pjanic, kendisi için muhteşem geçen İtalya macerasının ardından dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Barcelona'ya tam 60 milyon Euro (590 milyon TL) bonservis karşılığında imza attı.

MİRALEM PJANİC MÜSLÜMAN MI?

Miralem Pjanic kendisini Müslüman olarak tanımlıyor. Miralem Pjanic ayrıca 2015 yılında The Guardian'ın "Dünyanın en iyi 100 futbolcusu" listesinde 55. sırada yer aldı. Miralem Pjanic 5 dil bilmektedir. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Lüksemburgca dillerine hakimdir ancak Boşnakça bilmemektedir.

Editör: TE Bilisim