İbarelerden bir tanesi iş yerine sevk edildi olup, buna ek farklı ibareler de kullanılmaktadır. İbarelerin kullanımı sayesinde kargonuzun durumu hakkında bilgilenir, yaklaşık olarak ne zaman kargonuza sahip olabileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Bu işleme genel olarak kargo sorgulaması adı verilmektedir ve sorgulama işlemi için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

PTT Kargo Teslimini Ne Zaman Yapar?

PTT kargo teslimi süresi belli başlı etmenlere göre değişkenlik göstermektedir. İki nokta arasındaki mesafeden kargo türüne göre teslim zamanı değişkenlik göstermektedir. Ne zaman kargonuz PTT merkezine ulaşırsa o zaman PTT iş yerine geldi şeklinde bir ibare görünür. Yoğunluk olması halinde ise dağıtıcıya verildi cihet no şeklinde bir ibare göreceksiniz. Kargo ne zaman bulunduğunuz bölgeye ulaşırsa, cihet hazırlama listesine eklendi şeklinde ibare görürsünüz. Bir sonraki gün ürününüzü teslim alabilirsiniz.

PTT Kargo Ne Zaman Çalışır?

PTT kargo çalışma süresi haftanın 5 günü olarak belirlenmiştir. Pazartesinden Cuma ya kadar çalışan kargo şirketi bu süreç içinde teslimleri gerçekleştirmektedir. Cumartesi günlerinde de PTT teslimat yapmaya devam etse de ofisleri bu gün açık olmayacaktır.

PTT Kargo Gönderim Süreci Nasıl İşler?

PTT kargo gönderim süreci aşağıdaki şekilde işlemektedir:

  • Verilecek olan kargo, kargo ulaştırma firmasına teslim edilir ve gerekli bilgiler verilir.
  • Kargo ücreti ödenir ya da kargo ücretinin karşı tarafa devri gerçekleşir.
  • Kargo, kargo sırasna alınır.
  • Eğer kargo hedefi yakınsa, kargo direk servis aracına alınarak gönderim sürecine girebilir.
  • Kargo hedefinin uzak olması halinde kargo ilk olarak merkez şubeye gönderilir ve oradan aynı ya da benzer mesafede gidecek diğer kargolar ile birlikte hedef kargo merkezine yollanır.
  • Hedef kargo merkezine ulaştıktan sonra dağıtıma çıkarılmaya başlanır.

PTT Kaç Günde Gelir?

PTT kargo geliş süresi farklı etmenlere göre değişkenlik gösterdiğinden bu sorunun net bir cevabı yoktur. PTT Türkiye nin 8 iline teslimat yapmaktadır. Köyler ve bucaklar da dahil teslim noktaları bulunmaktadır. Köylere yapılan teslimat süreleri diğer yerlere kıyasla daha uzun oluyor. Baz bölgelere yapılan teslimatlar sürekli olan gecikmeli olabiliyor. Normal durumlarda kargonun teslim edilmesi için belirlenen süre 2 3 gündür. Ancak köylere yapılacak olan teslimatlar için en az 7 gün geçmesi gerekebiliyor.

PTT Teslimat Süresi Neye Göre Belirlenir?

PTT teslimat süresinin belirlenmesi üzerinde etkili olan etmenlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Paket boyut ve içeriği,
  • Gönderi yapılacak iller rasında mesafe,
  • Mesafe dışında iki noktaya uzaklık ve ulaşım koşulları,
  • Gönderi yapılan ildeki adresin teslimat yapılan merkeze uzaklığı,
  • İldeki teslimat koşullarına göre teslimat sürelerinde değişkenlik olabilmektedir.

PTT APS Kargo Teslimatı Ne Zaman Yapar?

PTT APS kargo teslimat süresi diğer PTT hizmetlerine kıyasla süper hızlıdır. Çünkü APS acil kargoların teslim edilmesi için kullanılmaktadır. En uzun mesafeler ve zorlu koşullarda bile kargonun 1 gün içinde istenilen yere teslim edildiğinden emin olunur. Bu kargonun ücret tarifesi diğer PTT kargo ücret tarifesi ile aynı değildir. Normal gönderi türü olarak da görünmezler. Acil bir şey göndermeniz gerektiği zaman tercihinizi APS PTT den yana kullanarak hemen gönderinizin karşı tarafa ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim