İlçeye bağlı bir köyde yaşamanız halinde dağıtım süresi haftada bir gün olur ve kargonun gelmesi 7 güne kadar çıkar. Bucak, köy ya da beldelerde yaşanması halinde kargo teslim sürelerinde istisnai uzamalar söz konusudur. Eğer kargo yurt dışından gelecekse, yaklaşık 15 gün içinde kargolarınız teslim edilecektir.

PTT Kargo Geliş Süresini Etkileyen Etmenler Nelerdir?

Kargo geliş süresini etkileyen etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Paket gönderme tarihinin ne zaman olduğu,
  • Paketin teslim edildiği şube,
  • Paket gönderen kişi ile alıcı arasındaki mesafeye bağlı olarak gönderi süresi değişkenlik göstermektedir.

Gönderici ile alıcı arasında mesafenin çok olmaması halinde en geç 1 2 gün içinde gönderi karşı tarafa ulaşır. Eğer gönderici ile alıcı arasında mesafe fazlaysa bu durumda doğal olarak geliş süresi de 4 5 gün arasında değişecektir.

Paket teslim edileceği şubeye göre PTT kargo teslimini gecikmeli yapabilir. Kargoya verilen paketler siparişin verildiği tarihi göre değişik günlerde karşı tarafa ulaşacaktır.

PTT APS Kargo Ne Zaman Gelir?

PTT APS Kargo geliş süresi değişkenlik göstermekle birlikte PTT ye göre daha hızlıdır. PTT tarafından normal gönderiler dışında aciliyeti olan gönderiler için APS tercih edilmektedir. Bu hizmet sayesinde kişilerin paketleri genellikle 1 gün içinde karşı tarafa ulaştırılmaktadır. En uzak mesafeler söz konusu olduğundan dahi 3 gün gibi kısa süre içinde kişiye rahatça kargo ulaştırılmaktadır.

PTT Kargo Geliş Süresi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

PTT kargo geliş süresi hesaplaması PTT resmi internet adresinden yapılabilir. PTT kargonun resmi internet sitesine giriş yapın. Buradan mesafe hesaplama motorunu kullanın. Bu hesaplama aracını kullanarak kaç günde kargonun geleceğini anında yaklaşık olarak öğrenebilirsiniz.

Hesaplama aracı üzerinden dilerseniz yurt dışı dilerseniz de yurt içi hesaplamaları yapabilirsiniz İlgili seçenekleri işaretledikten sonra sorgula butonuna basın. Buradan süre hesaplaması yapabilirsiniz.

PTT Kargo Gönderi Takip İfadeleri Ne Anlama Gelir?

PTT kargo gönderi takip ifadeleri kargonun durumunu takip etmek adına kullanılmaktadır. Dijital ortamda kargonuzun durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Bu bilgilere sahip olmanız için çeşitli ibareleri kullanırsınız. PTT kargo resmi internet sitesinde aşağıdaki ifadeleri görebilirsiniz:

  • Kargo iş yerine sevk edildi ifadesi. Bu ifade kargoya verilen paketin verildiği şubeden ayrılması anlamına gelmektedir.
  • Torba geliş kaydı yapıldı. Bu ifade beklenen kargonun gerekli şubeye ulaştığına dair kayıt yapıldığı anlamına gelir.
  • Kargo dağıtıcıya verildi ifadesi. Beklenen kargonun dağıtım şubesine teslim edilmesi anlamına gelir.

PTT kargo sitesinde bu ifadeleri gördüğünüz zaman kargonuzun ne zaman geleceği hakkında aşağı yukarı bilgi sahibi olabilirsiniz.

PTT Gönderi Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

PTT gönderi süresi hakkında bilinmesi gerekenler şu şekilde açıklanabilir:

  • İki nokta arasında mesafe fazla bile olsa en fazla 5 ün içinde teslim gerçekleşecektir. İzmir ve Ağrı arası bile buna geçerlidir.
  • Birbirine yakın noktalar için PTT teslimin 1 2 gün içinde tamamlanmasını sağlar.
  • İstanbul Bursa gibi yakın mesafeler için de yine 1 2 gün teslimat süresi belirlenmiştir.
  • APS kurye çok daha kısa sürede teslim yapılmasını sağlayan hizmet verir. Acil kargo teslimleri için tercih edebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim