Mantı sosu nasıl yapılır? İşte enfes mantı sosu tarifi, yapılışı sıkça araştırılan tarifler arasında. Bilindiği üzere daha önceden hazırlanıp derin dondurucuda bekletilmesi de mümkün olan mantı yemeği pratik yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Birkaç dakikada mantınız suda haşlanırken diğer yanda kolay mantı sosunu da hazırlayıp maksimum yirmi dakika içerisinde yemeğiniz hazır olabilir. Burada püf nokta mantıların yapılışı olduğu kadar üzerine de kullanacağınız sosu elbette. Enfes bir sos çıkarmak için yazımızdaki kolay anlatımlı tarife göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bu mantı sosu tarifini makarna sosu olarak da kullanmanız mümkün. Peki, Mantı sosu nasıl yapılır? İşte enfes mantı sosu tarifi, yapılışı içerikte.

Mantı sosu nasıl yapılır? Gerekli malzemeler

Mantı sosu için gerekli malzeme listesi şöyle;

Yarım çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı

3 yemek kaşığı ev yapımı domates ve biber salçası karışımı

3 yemek kaşığı sirke

Pulbiber, karabiber, kekik, nane, tuz

Açmak için birkaç yemek kaşığı su

İsteğe göre birkaç yemek önceden iyice kavrulmuş kıyma

***

Salçalı sosun altına yoğurtlu sos için

1 kase yoğurt ve iki diş sarımsak ile bir tutam tuz

***

İşte enfes mantı sosu tarifi, yapılışı

Öncelikle sarımsakları bir havanda tuz ile ezip yoğurda karıştıralım. Haşlanan mantının üzerine önce yoğurtlu sosu ekleyeceğiz. Üzerine de şimdi anlatacağımız salçalı mantı sosunu ekleyeceğiz.

Salçalı mantı sosunu hazırlarken önce yağ, kıyma ve baharatları sos tenceresinde birkaç tur karıştıralım ve ardından salça ve sirkeyi ekleyerek güzelce açalım. Bu sürede karıştırmayı bırakmıyoruz. Kıvamını istediğiniz koyulukta ayarlayabilirsiniz. Bunun için soğuk suyu azar azar eklemeye başlayabilirsiniz. Suyla açtıktan sonra ağzı kapalı bir şekilde 2 dakika kadar kısık ateşte kavrulmaya bırakın. Ardından ocağı kapatın ve Haşlanmış mantının üzerine yoğurdu ilave ettikten sonra salçalı mantı sosunuzu da gezdirerek sıcak sıcak servis edin.

Eğer makarna sosu olarak kullanacaksanız kıvamını daha koyu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim