Instagram hesabını devre dışı bırakmak için farklı seçenekler bulunur. Bu seçenekler arasında Instagram hesabını tamamen kapatma ya da bir sürelik dondurma seçenekleri bulunur. Kullanıcıların Instagram hesaplarını bir süreliğine ya da tamamen kullanıma kapatması için bazı adımlar gerekir. Bu adımlar ise şu şekildedir:

  • Tarayıcıdan Instagram sayfasına erişim sağlamak,
  • Kullanıcı adı ve şifre ile hesaba giriş yapmak,
  • Hesaba girildikten sonra, “hesap”, “ayarlar” bölümünden hesap kapatma sayfasına geçilmesi gerekir.
  • Burayada geçiş yapıldığı taktirde hesap için hangi adımın istendiği sorulur.
  • Hesabı tamamen kapatmak ya da bir süre kapatmak için bir tercih yapılır ve seçilir.
  • Tercih sonrası kullanıcılara hesabı neden kapatmak istediği sorulur ve seçeneklerden tercih yapılması istenir.
  • Bu tercih de yapıldıktan sonra hesabı kapat butonuna tıklandığı taktirde hesap kapatılmış olur.

Instagram hesabı kapatıldıktan sonra tamamen silinmesi için bir daha aynı hesaba giril yapılmaması gerekiyor. 10-20 gün içerisinde aynı hesaba kullanıcı adı ve şifre işe girildiği taktirde kapatılan Instagram hesabı otomatik olarak yeniden açılmış olur ve hesabın aktifliği devam eder. Bu sebeple hesaba bir süre tamamen girilmediği taktirde en geniş tarih aralığı ile hesaplar 1 ay içerisinde komple silinmiş olur ve bu işlem hiçbir şekilde geri alınamaz. Silinen hesapların kurtarılma ve yeniden açılma şansı bulunmaz.

Instagram Nedir?

Instagram uygulaması kullanıcıların ücretsiz şekilde kullanabildiği, fotoğraf ve video paylaşıp etkileşim kurabilme uygulamasıdır. Instagram bir sosyal ağdır. Bu uygulama kullanıcıların çeşitli medyaları farklı insanların da görebileceği şekilde paylaşıma izin verir ve uygulama üzerinde filtreler, hashtag’ler ve yer/ konum bildirimleri gibi birçok özellik bulunur. Kullanıcı gönderileri, kullanıcının belirlediği gizlilik ve güvenlik kapsamında paylaşılır. Paylaşılan medyaları kimlerin görebileceğini hesap kullanıcıları belirler ve bu sebeple güvenlik açısından da onaylanmış bir uygulamadır.

Instagram Şifresi Unutulduğunda Ne Yapılması Gerekir?

Instagram şifresi unutulduğu taktirde şifre yenileme seçenekleri bulunur, bu seçeneklerden kullanıcıya hangisi uygun ise ya da hangi yol ile şifre yenilemesi mümkün olacak ise o seçeneği seçerek işlem yapılması gerekir. Instagram web tabanlı bir uygulama olduğu için farklı şifre bulma yolları bulunur. Bu seçenekler arasında Instagram giriş sayfasında bulunan şifremi unuttum butonundan şifre yenilemesi yapılabilir. Bunun için şifremi unuttum butonuna tıklanmalı ve çıkan ekran da hangi bilgiler elde mevcut ise onunla şifre değiştirme işlemi yapılmalıdır. Şifre değiştirmek için mevcut Instagram üzerinde kullanılan mail yolu ile şifre değiştirme yapılabilir. Mail yolu seçildiğin de kullanılan mail adresine gerekli bir link adresi gelecektir ve bu link ile şifre değişikliği yapılabilir. Mail ile şifre değiştirme yolu dışında farklı bir yol ise mevcut kullanılan telefon numarası ile şifre değiştirme yöntemidir. Telefon numarası ile şifre değiştirme yöntemi seçildiği taktirde onaylanan telefon numarasına bir şifre gelir ve bu şifre ile Instagrama giriş sağlandıktan sonra yeni bir şifre oluşturulması talep edilir. Bu işlemler sonrasında Instagram şifresi kullanıcının isteği üzerine değişimiz olacaktır.

Instagramın Kurucusu Kimdir?

Instagram uygulamasını bulan kişi Kevin Systrom’dur. Instagramın ilk çıkış tarihi 2010’dur ve bu yıl içerisinde San Francisco’da kullanılmaya başlanmıştır. Instagram uygulaması Kevin Systrom tarafından kurulduktan sonra 2 yıl içerisinde, Facebook’a satıldı ve Mark Zuckerberg başta olmak üzere tamamı ile Facebook’un yönetimine geçti.

Instagramın Özellikleri Nelerdir?

Instagramın birçok özelliği bulunur. Bu özelliklerden en önemlileri kullanıcılara hitap edenlerdir ve Instagram kullanıcılarının birçoğu genç bir kitleye sahiptir. Bu nedenle sürekli yenilenen güncellemeler kullanıcılarda negatif bir etki yaratmıyordur. Instagramın en bilindik özelliklerinden birkaçı şu şekildedir:

  • Hareket durumu, yani Instagram kullanıcıları için son görülme zamanı.
  • Instagram hikayelerde bulunan gizli kişi etiketleme modu.
  • Instagram kullanıcıları için istenmeyen fotoğraf etiketlerini kaldırma hakkı da bulunur.
  • Instagram hikayelerini belirli kişilere gizleme özelliği vardır.
  • Instagram hikayeleri için yakın arkadaşlar bölümü, yani istenen kişilerle paylaşılan medyalar için kullanılan bir bölüm.
  • Yorumları kapatma ve beğeni sayılarını gizleme gibi birçok özelliğe sahip bir uygulamadır.
Editör: TE Bilisim