Steam hesabı açabilmek için önce resmî sayfadan kayıt gerekir. Kayıt okunabilmesi için ise steam’in internet sayfasına giriş yaptıktan sonra bir steam hesap adı yazılmalıdır, şifre belirlenir ve şifre onaylanarak “bitti” butonuna tıklanır. Bu sayede kolaylıkla steam hesabı oluşturulmuş olur. Steam hesabı oluşturulduktan sonra istenilen şekilde devam edilebilir ve uygulama 7/24 kullanıma açıktır.

Steam Ücretli Mi?

Steam uygulaması ücretli ve ücretsiz olarak içerisinde birçok uygulama barındırır. Steam dünya genelinde ücretli ve ücretsiz olan tüm oyunları barındırır ve bu oyunları oynayabilmek, indirebilmek için öncelikle ücretsiz steam hesabı açılması gerekir. Ücretsiz hesap oluşturduktan sonra steam içerisinde ki ücretli uygulamaları anında satın alabilir ve indirme yapılabilir. Satın alınan uygulamalar ile yaşanabilecek sorunlarla ilgilenen ve anında çözüm sunan 7/24 destek ekibi bulunur. Bu yüzden oyuncular açısından steam oldukça güvenli bir oyun sitesidir.

Steam Nedir?

Steam bir dijital oyun platformudur. 2003 yılında geliştirilmiş be oyunculara sunulmuştur. Steam platformu Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir. Steami diğer oyun uygulamalarından ayıran ise çok oyunculu oyunlar oynanırken aynı anda iletişimde sağlanabilir olmasıdır. Steam kullanıcılarına oyun kullanımı dışında da seçenekler sunar. Steam üzerinden Türk lirası ile satın alım yapılabilmesi 2015 yılında mümkün olmuştur. Her geçen gün sürekli olarak kendini yenilen steam platformu her zaman kullanıcılarının sorunlarını giderecek güncellemelere gider. Bu yüzden oyuncu yorumları steam ekibi için oldukça kıymetlidir. Steam hesabı açıldıktan sonra ücretsiz oyunları oynayıp direkt olarak indirebilir, ücretli oyunlarda çevrimiçi satın alma gerçekleştirebilir ya da oyunlar da uygun koşullarda yedekleme sağlanabilir. Steam’in oyun dışında da bazı kullanım alanları sunar, bunlar ise şu şekildedir;

  • Arkadaş listesi, grup oluşturulabilir ve listelere katılım sağlanabilir.
  • Oyun yayınları yapılabilir.
  • Arkadaş davet edilebilir ve diğer kişilerin oyunları görüntülenebilir.
  • Oyunlar için öğeler satın alınabilir.

Steam Cüzdan Nedir, Nasıl Açılır?

Steam cüzdan online oyun satın alabilmeye yarar. Ücretli uygulamaları satın alabilmek için gerekli olan steam cüzdan hesap üzerinden tanımlama yapıldığı taktirde kullanılmaya başlanır. “Oyunlar” kısmında bulunan “steam cüzdan kodu kullan” seçeneğinden kolaylıkla ücretli uygulamalar için cüzdan içerisinde ki steam kod miktarı kullanılır. Steam cüzdanı hesaba aktif hale getirdikten sonra steam cüzdan kodu edinmek oldukça kolaydır. Bu kodlar dünyanın dört bir yanında satışa çıkarılmıştır ve ulaşması oldukça basittir. Birçok mağazadan steam cüzdan kodları alınabileceği gibi steam mağazası üzerinden de çevrimiçi kod almak mümkün.

Steam hediye kartını kullanmak oldukça basittir; çünkü steam hediye kartları tamamen dijitaldir. Steam hediye kartı tanımlayabilmek için cüzdan bölümünden hediye yollanacak kullanıcı seçilir ve miktar girilerek dijital olarak hediye kartı yollanmış olur. Hediye kartı bulunan birey direkt olarak cüzdanda bulunan ücreti gibi hediye kartını da steam üzerinde istediği gibi kullanma hakkına sahiptir. Steam hesabından gönderilebilen bu hediye kartları sadece steam üzerinde kullanılabilir.

Steam E-Pin Nedir?

Steam e-pin, cüzdan gibi çevrimiçi oyun satın alımına yarar. Steam e-pin’in, steam cüzdandan farkı ise; steam e-pin Xbox, Game Pass, Xbox live gold, konsol ve bilgisayar oyunları gibi tüm oyunlara ulaşım sağlayabilir. E-pin’in geçerli olduğu her oyun türünde bu yöntem kullanılabilir ve geçerli olur. E-pin’in en önemli avantajı steam cüzdandan daha geniş bir oyun kitlesine ulaşmasıdır. E-pin de aynı steam cüzdan gibi uygulama üzerinden çevrimiçi oyun satım alımı yapabilir ve satın alınan uygulamaların indirilmesine fayda sağlar.

 

 

Editör: TE Bilisim