TRENDYOLa üye olmak için ve giriş yapmak için sadece e posta ve şifre yeterli olmaktadır. Daha sonrasında ise kişisel bilgiler bölümünden telefon numarası, adres bilgileri girilerek kolayca alışveriş yapılır. Bu bilgilerin doğru ve eksiksiz verilmesi oldukça önemlidir. Bu bilgilerde herhangi bir yanlış bulunduğu taktirde siparişlerde aksama ve ulaşmama sorunları yaşanacaktır. Bu sebeple kullanıcılar adres tercihini ve seçimini doğru yapmak zorundadır.

TRENDYOL Nedir?

TRENDYOL seçkin markaları bir araya getirerek müşteriye sunan alışveriş platformudur. TRENDYOL hesabı üzerinden hesap oluşturulduğu taktirde birçok kampanya, avantaj ve tanımlanan kuponlar ile alışveriş yapma hakkı tanınmış olur. TRENDYOL’a üye olmak tamamen ücretsiz ve TRENDYOL içerisinden alışveriş yapılan mağaza ürünleri tamamen orijinal ürünlerdir. TRENDYOL kullanıcılarına ürün değişim seçeneği hiçbir koşulda sunmaz. Sadece ürün iadeleri yapılabilir ve değiştirilmek isteniyor ise iade sonrası tekrar satın alım yapılması gerekir.

TRENDYOL Şikayet Talebi Nasıl Oluşturulur?

TRENDYOL şikayet talepleri online canlı yardım üzerinden oluşturulabildiği gibi müşteri hizmetleri aranarakta oluşturulabilir. Canlı yardım ve müşteri hizmetleri sadece mesai saatleri içerisinde kullanılabilir. Canlı yardım için mesai saati 10.00-00.00 arasında iken bu saatler müşteri hizmetleri için değişkenlik gösterir. Müşteri hizmetlerine 0212 331 0 200 numara ile mesai saatleri içerisinde kolayca yardım alınabilmesi söz konusudur. Bu numara ile müşteri hizmetlerine direkt olarak bağlanma söz konusudur. Canlı yardımdan şikayet talebi oluşturulması istenileceği gibi şikayet edilen durum müşteri hizmetlerine aktarıldığı taktirde de hemen işleme konur ve geri dönüşler olabildiğince hızlı yapılmaya çalışılır. TRENDYOL şikayet talepleri üzerine sürekli olarak müşteri memnuniyeti açısından uygulama güncellemesi ve alışveriş platformu olarak yeniliklere gider. Bu yüzden müşteri şikayetleri TRENDYOL için oldukça kıymetlidir.

TRENDYOL da Mağaza Nasıl Açılır?

TRENDYOL içerisinde mağaza açabilmek öncelikle TRENDYOL satıcı formu doldurulmalıdır. TRENDYOL’un satıcı olmak isteyen bireyden istediği bazı evraklar vardır ve bu evraklar tamamlanarak istenilen adrese gönderilmelidir. Evraklar gönderildikten sonra uygun görüldüğü taktirde satıcı olunmasına onay verilir ve platform başvuru yapan kişiye satıcı olarak açılmış olur. Başvuru onayı sonrası açılan panele ürünler yüklenir ve böylece TRENDYOL üzerinde ki mağaza açılmış olur. TRENDYOL üzerinde mağaza açmak tamamen ücretsizdir. Diğer satış platformlarına nazaran pazarlama, destek ücretleri gibi ücretler istenmez. Bu sebeplerden dolayı satıcıların oldukça tercih ettiği ilk platformdur ve dünya genelinde en sık kullanılan alışveriş platformlarında önde gelen sitelerdendir. TRENDYOL da satıcı olmak oldukça güvenilir ve geniş kitlelere ulaşım sağlanmasına yardımcı olur.

TRENDYOL Komisyon Oranları Ne Kadar?

TRENDYOL da satıcı olmak için belirli komisyonlar istenir. Bu komisyonlar TRENDYOL tarafından satıcı olacak ve aktif satıcılara sürekli olarak bildirilir.TRENDYOL üzerinde satıcı olunduğu ve mağaza olarak satış yapılmaya başlandığı taktirde bazı komisyonlar istenir bu komisyon oranları ise şu şekildedir:

  • Aksesuar %5-%25
  • Çocuk kategorisi %8-%18
  • Elektronikte ise %6-%25
  • Ev ve yaşam kategorisinde ise istenen tutar %5 ile %23 arasında değişkenlik gösterir.

Bunların dışında bulunan kategoriler bulunur. Bu kategoriler içinde TRENDYOL tarafından belirli % oranları olarak komisyon istenir. Bu komisyonlar sayesinde hem satıcı hemde TRENDYOL şirketi oldukça kazanç sağlar. TRENDYOL kitlesi oldukça geniş olduğu için hitap edebileceği kazançta oldukça yüksektir.

Editör: TE Bilisim