PTT firması tarafından; hem yurtdışı hem de yurtiçi olarak hizmet verebilen bir firma kategorisi içerisinde değerlendirilen yerlerde bu ibare oluşturulur. Bu sayede ibare yazısı ile karşılaşan kişiler böyle bir durumda, kargonun yurtdışından geldiğini rahatlıkla söyleyebilir. Yurtdışı esaslı bir beklenen kargoların daha uzun bir sürede ulaştığı bilinir.

 Kargo firmaları tarafından özellikle yurtdışından gelen bir ürün söz konusu sorgulama işlemlerinin esaslarına uygun olarak PTT zimmet alma ifadesi türlü yöntemler ile karşı tarafa iletilir. Bu yöntemler dahilinde PTT resmi İnternet sitesi aracılığı ile, takip numarası ya da barkod numarası ile ürün takibi yapılabilme de bulunur. Bu yöntemin dışında da kişiler şubeye gidip ya da telefon ile arama yaparak da sorgulama işlemini gerçekleştirilebilir.

PTT Zimmete Alınan Kargo Ne Zaman Gelir?

PTT zimmete alınan kargoların gelmesi, belirli bir uyarı dahilinde kişilere belirtilir. Uyarı, genel itibari ile insanların alışmadığı bir uyarı stili olduğu için kişiler tarafından garip bir durum olarak karşılanır. Bu garipsenen olay karşında kişilerin çoğu alınan ürünleri tedirginlik içerisinde temin eder. Bu endişe ve tedirginliğin temel sebebi ise; gümrüğe takılması, iptal edilerek kişiye ulaşmamasıdır. Bunun yanı sıra PTT zimmet alma mesajı kişilere; ürünün o an içerisinde belirli bir süre kapsamında zimmet altında olduğunu ifade eder. Bu durum ile birlikte kişilerin ürünleri açısından herhangi bir sorunun olmadığı söylenebilir.

Sipariş edilmiş olan ürün hakkında en geç iki veya üç gün içerisinde dağıtımın yapılacağı da bu kapsam da belirtilerek, kişilere ulaştırılması planlanılır. PTT kargo tarafından zimmete alınan kargonun kişilere ulaştırılma sürecinin çok uzun olmayacağı belirtilebilir. Böyle bir durumda ise ürünü teslim alacak kişilerin endişe duymayıp, bu ürünü kendilerine ulaştırılacağını net bir şekilde bilmesi gerekir. PTT kargo tarafından zimmete alınan kargolar, en geç iki gün içerisinde kişilere ulaştırılır.

PTT Kargo Takibi Zimmet Alındı Uyarısının Önemi Nedir?

PTT zimmete alındı uyarısı, ürünü alacak kişi tarafından kargonun takibinin yapılması amacı ile verilen bir uyarıdır. Kişilerin takip veya sorgulamasını yaptığı ürün için gösterilen farklı bir uyarı çeşididir. PTT tarafından yapılan yurt içi ve yurt dışı kargo servisinin yapılabilmesi amacı ile zimmet alındı yazısı mutlaka verilir. Bu yazı genel itibari ile yurtdışına gönderilen ya da yurtdışından gelen kargo ürünleri için yazılan bir uyarıdır.

Yurt dışından gelebilecek ürünler için, müşteriler daha fazla bir süre beklediği için sıkça sorgulama işlemi yapılabilir. Böyle bir durum da ürün ülkeye ulaştırılsa dahi, ürünün kişilerin eline ulaştırılması vakit alabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında yine takip numarasıyla ürünün durumu PTT tarafından zimmet alındığına dair ibare ile müşteriler tarafından takip edilebilir.

PTT Zimmet Alındı İbaresi Hangi Durumlarda Yapılır?

PTT zimmet alındı ibaresinin yapıldığı durumlar, genel olarak yurtdışından gelecek olan kargolar adına yapılan sorgulamalar sonucunda olur. Uzun zaman alan kargoların bu ibare yazısı ile gönderi takibi yapılır. Kişiler bu sayede gönderileri hakkındaki durumu takip edilebilir. Zimmetin alındığında dair ifade aşağıdaki durumların oluşmasına bağlı olarak yapılır. Bu durumlar şu şekilde sıralanır:

  • 1) Eğer ürün Türkiye'ye giriş yapmışsa ve kişiye ulaşmadıysa,
  • 2) Beklenen ürün; şirket tarafından gönderilmiş ve verilecek kişiye ulaştırılamadığında UKİM’de hazır bir şekilde bekletiliyorsa,
  • 3) Dağıtan tarafın eline geçtiği zaman, bu ifadenin yer aldığı ibare yazısı kullanılır.

PTT zimmet alma mesajı; kargo şubesi, şirket veya dağıtımcı tarafından verilen ve bu açıdan ürünlerin zimmete alınması, dağıtım adına hazırlanması daha da anlam ifade eder. PTT tarafından zimmet alındı ibaresinin verilmesi; gönderi takibi esnasında ürünü teslim alacaklar için ekranda çıkan bir yazıdır.  PTT firması tarafından; hem yurtdışı hem de yurtiçi olarak, iki farklı şekilde ürünleri alacaklar için hizmet verilir.

Editör: TE Bilisim