Gökhan Nuri Bozkır kimdir, nerelidir? 2002 yılında evi önünde suikaste uğrayan Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı olarak aranmakta olan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ihraç edilmiş 'Karanlık Nuri' lakaplı eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. Açıklamanın ardından Gökhan Nuri Bozkır kimdir, nerelidir? Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır kim? soruları araştırılmaya başlandı. Konunun ayrıntıları ise yazımızda.

Gökhan Nuri Bozkır kimdir, nerelidir? Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır kim?

Gökhan Nuri Bozkır, 18 aralık 2000'de katledilen Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi olarak biliniyor.

1998’de teslim olan Şemdin Sakık’ı, Irak'ın kuzeyinden Türkiye’ye getiren TİM’in üyelerinden olduğu ileri sürülüyor.

Bozkır'ın adı, üst düzey kamu çalışanlarının yer aldığı ‘Sauna Çetesi' içinde de geçiyor.

Gökhan Nuri Bozkır, adının çokça tanınmasını ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görev yaparken silah ticareti yapmasına borçlu.

Ancak Bozkır’ın hikayesi bununla bitmiyor.

TSK’dan ihraç edilen, kirli ilişkileri ve silah ticareti ile gündeme gelen Bozkır, hakkında iddianame düzenlenmişken, devlet ile ilişkilerini ve ticari ortaklığını devam ettirmekteydi.

2016’da Afyon, Dazkırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016/38 dosya numarası ile hakkında “Fabrikasyon patlayıcı kaçakçılığı” gerekçesi ile soruşturma hazırlandı.

Gökhan Nuri Bozkır, bu soruşturmanın ardından yurtdışına kaçtı.

Ukrayna ve Kırgızistan’da yer almaya başladı.

Önceki yıl adı MİT ile anılan soğan tırları olayına karışmıştı.

Gökhan Nuri Bozkır, hakkında soruşturma açıldığı tarihlerde, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile partner olan Delta Defence Savunma Sanayi A.Ş.’nin ortaklarındandı.

Editör: TE Bilisim