Gönül Dağı dizisinin çekildiği köy hangi köy, nereye bağlı? Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli nerede, hangi ilde? TRT Gönül Dağı çekimleri nerede yapılıyor? TRT'nin sevilen cumartesi dizisinde Gedelli beldesi merak konusu. Dizide yer verilen Gedelli nereye bağlı, gerçekte Türkiye'nin hangi köşesinde yer aldığı ve Gönül Dağı adlı dağın nerede olduğu, gerçek hikayesi sık sık araştırılıyor. Peki, Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli nerede, hangi ilde? TRT Gönül Dağı çekimleri nerede yapılıyor? Konu hakkında bilgiler metnimizde...

Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli nerede, hangi ilde? TRT Gönül Dağı çekimleri nerede hangi köyde, kasabada yapılıyor?

Gönül Dağı dizisinde gerek zaman zaman "Gedelli'ye Hoş Geldiniz" tabelasıyla ekrana da yansıyan gerekse sıcacık görüntüleriyle seyircinin içini ısıtan Gedelli Köyü, gerçekte Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı yaklaşık 300 nüfuslu bir köyümüzdür.

TRT 1'in Gönül Dağı dizisiyle gündem olan "Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli nerede, hangi ilde? TRT Gönül Dağı çekimleri nerede hangi köyde, kasabada yapılıyor?" soruları yoğunlaşmakta.

Gönül Dağı dizisinin çekimleri ise gerçekte, yukarıda bahsedilen Gedelli köyünde değil, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılmaktadır.

Gönül Dağı gerçekte var mı?

Dizideki senaryoya göre Gönül Dağı adlı dağ, zamanında yaşanan bir hikaye nedeniyle asırlardır belli aralıklarla fokurdar. Fokurdaması ise köyün yaşlı isimleri tarafından bilinir ancak yeni nesil pek bilmez. Dağ fokurdadığında büyük bir deprem olacakmış gibi sesler çıkarır.

Türkiye'de gerçekte Gönül Dağı şeklinde bilinen bir dağ yoktur. Gönül Dağı efsanesi de dizinin senaryosu gereği kurgulanmış bir efsanedir.

Editör: TE Bilisim