Öncelikle sadece Fenerbahçe’nin ve futbolun değil Türk sporunun efsanesi ‘Can’ımız abimiz Can Bartu’ya Allah’tan rahmet ailesine, camiamıza ve tüm sevdiklerine sabırlar diliyorum. Maça dönecek olursak ilk 10 dakikası terazi üzerinde geçti iki takım da birbirlerini tartmakla tartaklamak arasında gitti geldi. Sonrası orta alanı parselleme savaşına döndü. Bundan dolayı oyun bu noktada sıkıştı kaldı; pozisyon zenginliği her iki takım adına da yoktu. İlk 45 dakikanın özetine bakarsak Galatasaray takımı tarihinin en kötü sezonunu yaşayan ezeli rakibinin üzerine gidip gitmemekte tereddüt yaşarken, Fenerbahçe bu sezon hemen her maçında olduğu gibi bir iç mimar sorunu yaşadı. Oyunu okuyacak takımını atağa kaldıracak bir şefi yoktu.

Hasan Ali’nin bir yanlış hamlesi oyunun dengesini altüst etmeye yetti. Galatasaraylı Giagne’ye yaptığı hareket sonrasında gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bıraktı. Bir kişi eksik kalan Fenerbahçe’nin üzerine daha bir cesaretle gitmeye çalıştı Galatasaray ve 66. Dakikada Onyekuru ile golü de buldu. Futbolda küçük nüanslar büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Galatasaray’ın golü öncesi Muslera ile çarpışarak sakatlanan Skrtel’in tedavisi sonrası Ali Palabıyık dışarıya gönderip oyunu başlattığında Fenerbahçe sahada 9 kişi kalmıştı ve golü de bu esnada yedi. Ama aynı kuralı Galatasaraylı oyuncular Feghouli ve Linnes sakatlandığında uygulamadı çifte standart nasıl yapılır göstermiş oldu. Fenerbaçe’nin golünde Dirar rakibine faul yaptı VAR’a rağmen bunu da görmezden geldi ve “yaşından büyük” işe imza atan Eljif Elmas Fenerbahçe’nin beraberlik golünü atarak 20 yıllık geleneğin bozulmasına müsaade etmedi. İlginç olan ise Galatasaray, Fenerbahçe’yi Kadıköy’de en son yendiğinde Eljif Elmas üç aylık bebekti.  

Maç sonrası her iki takımın teknik heyeti ve yöneticileri peş peşe talihsiz, tahrik edici ve bir o kadarda düşüncesiz sonu nereye varır bilmem açıklamalar yaptılar. Artık bunlardan arınmanız gerek. Bir kere herkes şunu iyi bilsin ki kimse bu konularda diğerinden daha temiz değil. Sizlerin her maç sonu tehditvari açıklamalarınız artık kabak tadı vermeye başladı. Ne yani, senin takımının her yıl şampiyon olması gibi bir kanun hükmü mü var?.. Ne demek bir takım şampiyon ilan edilecekse çıksınlar açıklasınlar biz de boşuna uğraşmayalım. Çok şeyler geldi bize çok şeylerde biliyoruz derken neyi ima ediyorsunuz açıkça konuşun; insanları zan altında bırakmayın ve geçmişte kazandığınız şampiyonlukların temizliğini bizzat kendiniz inceleyin.

Allah’a emanet olun…