Antalya dönüşü geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Ankaragücü taraftarı iki genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Lig tüm hızıyla devam ederken her hafta olduğu gibi yine hakem hataları ön plandaydı. Fenerbahçe-Rize, Kayseri-Beşiktaş ve Y. Malatya- M. Başakşehir bu maçlar skora etki eden başlıca hakem hatalarıyla doluydu. Eskiden idare ediyorlardı şimdilerde etki ediyorlar hem de VAR sistemine rağmen. Milyonlarca futbolseverin aklıyla alay eder gibi. Verdikleri kararlar hiçte masumane değil. MHK’da yönetimler değişse ne olur; bunların huyları değişmedikten sonra… Türk futbolu bu yapıyla bu kafayla ancak Edirne’den Kars’a kadar ilerler. Devletimiz modern statlarla futbola onca yatırımlar yapıyor emekler veriyor; sizler aynısınız yazık vallahi billahi çok yazık.  

Fenerbahçe-Rize maçında teknik, taktik futbol yerine başta belirttiğim gibi yine hakem hatalarının bol olduğu maçı konuşuyor olduk. Fenerbahçe’nin penaltıdan attığı gol öncesi Serdar Azizin ofsayt olduğu hakemin VAR’a gitmesine rağmen penaltıya hükmettiği görüldü. Maçtan sonra Rizespor’un değerli başkanı Hasan Kartal da bu konuya ılımlı yaklaşarak “Maçta bazı sıkıntılılar oldu, her şeyin adil olmasını isteriz” dedi. Bazı Fenerbahçe kompleksi yaşayanlar ısrarla penaltı öncesi bu ofsayt pozisyonuna takılı kaldılar. Evet pozisyon yerden göğe kadar bence de ofsayt. Lakin maç içinde benim de takılı kaldığım bir takım şeyler var. Konu Fenerbahçe olduğunda o kompleksleri tavan yapan amcalara soruyorum: “Ofsayt pozisyonuna gelene kadar Fenerbahçe lehine verilmeyen en az iki penaltı var bunlar neden konuşulmuyor?..” Fenerbahçe Bursa’da, Kayseri’de dilim dilim doğranırken neden hepiniz kafalarınızı kuma gömdünüz? Bizde bu ve benzeri maçlardan sonra herkes adil olsun derken sizler, sırıta sırıta ağzınızın salyalarını gömleklerinizin kollarına siliyordunuz. Unutmayın söz konusu adalet ise işte aynı adalet herkese lazım.

Ersun Yanal’ın maç sonu açıklamalarını dinledim. En anlamlı söylemi “Yolda kervan düzmek kolay değil oyunla ilgili tüm eleştirilere açığız” diyor. Daha önce de belirtmiştim evet bu takım Ersun Hoca’nın içine sindirerek kurduğu takım değil. Büyük Fenerbahçe taraftarının istediği Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışır bir oyun formatıyla oynaması. Ligin bitimine on hafta kala iyi futbol, kötü futbol demeden ligi en iyi yerde noktalasınlar yeter. Bunun için de Fenerbahçe kalan maçlarına odaklanmalı salya, sümük çemkiren kum kafalı adamlara değil…

Allaha emanet olun…