Kayseri 22, Fenerbahçe 23 puandaydı ve Kayserinin olası alacağı bir galibiyet Fenerbahçe’yi puan cetvelinde geride bırakmak demekti bir şekilde öyle de oldu. Bir şekilde diyorum; çünkü Soldado oyundan atılana kadar kimsenin gol atma gibi bir düşüncesi yoktu. Gerek Kayseri, gerekse Fenerbahçe galibiyeti getirecek oyun formatından çok uzaktılar. O ana kadar sahada zaman aşındıran çok kötü iki takım vardı. Lakin onlardan daha kötü; hatta daha da berbat biri vardı. Hakemlik adına utanç verici bir yönetim gösteren bu rütbesizden adaletin terazisi utandı, sporun fair play ruhu adına futbol denen bu oyun utandı, ben utandım.

17 Mart 2016’da UEFA Avrupa Ligi Braga-Fenerbahçe maçını katleden Ivan Bebek’i hatırlayanınız var mıdır? İşte bana o hakemi hatırlattı Alper Ulusoy. Hadi kardeşim onun amacı ve derdi belliydi; adam Hırvat’tı ve bir Türk takımını Avrupa’da istemiyorlardı. Peki senin derdin ne, amacın ne?.. Fenerbahçe maçlarında yüzünde ve gözündeki ifadeler Fenerbahçeli oyuncuların hatalarını kollamak üzerine. Bu çifte standart kararların sebebi nedir?.. Bu kadar tutarsız kararlarla Fenerbahçe’ye meydan okumak niye?.. Maç sonu açıklama yapan Kayserisporlu oyuncu Mensah senin yönetimini çok başarılı bulup çok beğendiğini ifade etti. Neden biliyor musun; adam üst üste altı kez faul yaptı, iki kez oyunu eliyle kesti, sen bırak kart göstermeyi ikaz bile etmedin?.. Tolga’ya olmayan taçtan sarı kartını çektin daha yetmedi Kayserisporlu Şamil’in Mehmet Ekiciyi biçtiği pozisyonda en az sarı kartla cezalandırman gerekirken sen o pozisyonda da yapacağını yaptın faul bile çalmadın hava atışıyla oyunu başlattın. Soldado’yu oyundan atarken gözlerinizdeki nefret neydi öyle?.. Biz o nefrete yabancı değiliz, en son 2016 yılında Braga maçında Ivan Bebek’te görmüştük zaten.

MHK’ya soruyorum; kokartı sökülmüş, bir hafta önce Alanyaspor-Galatasaray maçında verdiği absürt kararlarla Galatasaray camiasını çileden çıkartmış bu adama bir sonraki hafta maç vermek niye? Neden Fenerbahçe’nin tahammül sınırlarını test ediyor, bu vasıfsız elanınız amacı ne? Fenerbahçe’yi küme düşürmek mi? Futbolumuzu yöneten sevgili büyükler bakın “VAR” sistemine rağmen futbol hariç hâlâ hakemler tartışılıyorsa bir yerlerde bir şeyler ters gidiyor demektir. Unutmayın hiçbir yerde “Kötü adalet yoktur” adaleti kötü amaçları için kullanan yetkisiz, rütbesiz, beceriksiz ve hatta vasıfsız elamanlar vardır.

Allah’a emanet olun…