Başlangıçta kulağa tuhaf geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olmakla övünen CHP ile ülkeyi bölmek için sayısız vatandaşımızın kanını döken PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’nin, ittifak kurması…

Mesele sadece ittifak kurulmasında da değil. Bu ittifakın Türkiye’nin terörle mücadelesine yansıması; en kritik hususlardan.

Şimdi bir bakalım. Türkiye onca mücadelenin içinden geçerken, dünya devleriyle sınırımızın hemen güneyinde güreşe tutuşmuşken CHP ve ittifakı nasıl tepki verdi? Ve tepkinin arkasındaki üst akıl ne söylüyor?

Önce üst akıldan başlayalım.

Üst akıl veya dış güçler nitelemesi ile dalgasını geçen Davutoğlu’na cevap, ABD başkan adayı Joe Biden’dan geldi ve adeta “buradayız” diyordu.

Biden sözlerinde, Kürt vatandaşlarımızı iktidara karşı konumlandırarak, onların hamisi havasında konuştu. Erdoğan’ı devirmek için ortaya koyduğu planın için de Kürtler de vardı muhalefet partileri de. Planlarını hayata geçirmek için, muhalefeti işaret etti.

Bu küstahlığa yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, “Bu emperyalist siyasetin Kürt çocuklarını kendi lejyoneri yapma siyasetini herkes lanetler. Kim PKK/PYD’ye silah gönderiyorsa Kürt çocukları için sadece cenaze istiyordur” dedi.

*

Gelelim, Biden’ın birlikte çalışmaktan bahsettiği muhalefet ittifakının terörle mücadeledeki muarızlarına ve son dönem pratiklerine…

Bakalım Biden’ın söylemleriyle muhalefetin pratiği birbirine uyumlu mu?

*Onlarca vatandaşımız ve 16 yaşında canice katledilen Yasin Börü’nün ölümüne neden olan 6-8 Ekim olaylarında sokağa çağrıda bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş’ın hapishanede olmasından rahatsız olan kim? CHP.

*Çukur eylemleriyle sözde özyönetim ilan ederek Diyarbakır ve pek çok il ve ilçemizi devletten koparma girişimde, teröristlere karşı elde edilen başarıda büyük payı olan SİHA’larımızı hedef alan ve “SİHA’lar sivilleri öldürüyor” diyerek teröristlere arka çıkan hangi kurumdur? CHP.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin’de yuvalanmış PKK-YPG’lileri temizlemek adına ABD ile karşı karşıya geldiğinde “Ya o bayraklarınızı kendiniz indirirsiniz, yoksa biz indirmesini biliriz” dediğinde, Zeytindalı Operasyonu’na karşı çıkıp ABD’den yana tavır alan ve “Afrin’de ne işimiz var” diyen hangi partidir? CHP.

*Diyarbakır HDP il binasının önünde aylardır oturma eylemi yaparak kaçırılmış ve kandırılmış çocuklarını PKK’dan isteyen anneleri yalnız bırakan kimlerdir? CHP ve ittifakındaki partilerdir.

Tüm bu tabloya baktığımız zaman iktidar, terörle mücadelede kararlılığını pekiştirmiş, ileri atılmış, başarılı politikalar üretmiş ve fakat muhalefet milli bir refleks gösterememiştir, bunu anlıyoruz.

Ve muhalefetin verdiği reflekslerle ABD’nin söylemlerinin paralellik arz etmesi ise; ülke için gerçekten üzüntü verici.

PKK’NIN ANLADIĞI…

Özellikle 2015 itibariyle değiştirilen terörle mücadele konseptinin sonuçlarına bakıldığında terörist elebaşlarından gelen bir itirafı da bu yazıya ekleyelim.

PKK’lı Mustafa Karasu: “Geçmişte Türkiye bir yere girerdi sonra çıkardı, Lozan’daki topraklarını, sınırlarını korumaya bakardı. Şimdi bu politika değişti. Sadece sınırları koruma değil. Diyor ki; Ben Lozan’ı başarısız görüyorum. Kerkük’ü de Musul’u da alacağım. Kuzey’i de alacağım diyor. Artık sınırlarını genişletme amacı güdüyor. Eğer direnmezsek bunu kimse engelleyemez. Türk devleti ‘ben politika değiştirdim, güçlüyüm, önümde de kimse duramaz’ diyor.”

Türkiye’nin değişen terörle mücadele konseptini, PKK bu şekilde yorumlamış.

Net olan bir şey var ki; ABD’ye paralı asker de olsanız, her türlü hainliği de yapsanız, SİZİ BİTİRECEĞİZ!

NOKTA.