Yeni sistemde eskisine göre milletin iradesi yargı erkine daha iyi yansıyacak diye açıklama yapıyorsunuz gözlerini ayırıyorlar.

Ülkemizde okuma oranının fazla olduğu bölgelerde CHP’ye verilen oy oranı yüksekken okuma oranının az olduğu yerlerde de AK Parti’ye verilen oy oranı yüksektir diyen akademisyenlerin veya araştırma şirketlerinin ortaya koyduğu verilerin bu zamana kadar hiç bir gerçekçi yanının olduğunu düşünmedim. Olayı, okuma yazma oranından ziyade seküler ve dini yaşam tarzını savunan insanların partilere olan tercihini yansıtmaları olarak gördüm. Hâlâ da aynı kanaatteyim. 

Referandumda millet tarafından oylanan maddeleri hiç okumayan ama buna rağmen tek adamlık rejimi gelecek diye yaygara koparan muhalif kesimleri de görünce anladım ki ideolojik bakış açısı ve kalıplaşmış yargılar nice kaliteli ve yüksek eğitim almış bireyleri zır cahil konumuna getirebiliyor.

Şimdiki mevcut Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni karşılaştırmayan ve arasındaki farkı tam olarak anlamaya bile ön yargısından dolayı tenezzül etmeyen nice banka müdürleri, daire müdürleri, akademisyenler vd. meslek grupları var bu ülkede. Ama onlar yüksek eğitimli kişiler, dikkatinizi çekerim..! 

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’nın hiçbir cezai sorumluluğunun olmadığını, görevi ile ilgili bütün yaptığı işlerde hesap vermesini engelleyen bir koruma altında olduğunu ama yeni sistemde her açıdan Cumhurbaşkanı’nın sorumlu ve denetlenebilir bir mekanizma ile karşı karşıya bırakıldığını söyleseniz de inanmıyorlar.

Yeni sistemde eskisine göre milletin iradesi yargı erkine daha iyi yansıyacak diye açıklama yapıyorsunuz gözlerini ayırıyorlar. Hızlı ve çabuk karar almanın bürokratik vesayeti ortadan kaldıracağını söylüyorsunuz kamuda işlerimizi yaptırmak için beklemeye razıyız diyorlar(!) İyi eğitim almış ama önyargısı ve ideolojik düşüncesinden dolayı sevmediği bir partinin veya liderin iyi bir şey getireceğine inanmayanlar şimdi ülkesi için en iyisini getirmeye yönelik adım atan bir lideri destekleyenlere cahil olarak bakıyorlar.

Yıl 2018. Ülkemizde her geçen gün okuma yazma oranı artıyor. 16 yıldır da her seçimde oyunu artıran bir lider ve ona destek veren bir kitle var ortada. Şimdi sizin bakış açınızla düşünüp kendimizi cahil mi görelim; yoksa gerçek cahilliğin kimlerde olduğunu göstermeye mi çalışalım? Bence hiçbir şeye gerek yok, herkesi kendi haline bırakalım(!)