Hayatın içinde, içimizde olup sızısını hissetmeden öldüren bazı hastalıklar vardır. Toplumsal hastalıklar bir bir eksiltir belki ama toplumun tamamını birden öldürür.

Eğer önü alınmaz ise tabii.

Birilerinin çıkıp bu konuda farkındalık oluşturması ve duyarlı yöneticilerin konuya önemle eğilmesiyle önü de alınır tamamen yok da edilir biiznillah.

Şunu da unutmadan söylüyorum ki olumsuz görülen konuların ters propagandaya mahal verilmeden işlenmesi en az mücadele kadar önemlidir.

Bu hassasiyetlerle toplumumuzun sızısız ölümünün nedeni olan illetlerden bahseden güzel bir oyun tertip edilmiş.

Uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan “Beni Affet Anne” tiyatro oyununun, aralık ayından itibaren Türkiye’nin birçok ilinde sanatseverlerle buluşacağı bilgisini aldım.

İdare Sahnesi’nin yapımcılığını üstelendiği oyunda, uyuşturucu madde kullanan bireylerin fiziksel gelişimleriyle ruhsal sorunları ele alınıyor.

Çocuk yaşta trafik kazasında annesini kaybetmiş bir gencin uyuşturucuyla muhataplığını konu alan oyunda, gencin babasıyla ve çevresindekilerle olan ilişki ön plana çıkarılıyor.

Oyunda, dünyada toplumsal bir yara haline gelen madde bağımlılığı ile buna karşı verilen mücadele didaktik bir dille izleyiciye aktarılıyor.

Ebeveynlerin çocuklarını uyuşturucudan nasıl koruyacaklarını, uyuşturucu bağımlısı olan gençleri bağımlılıklarından kurtarma yollarını anlatan oyunu, anne-babalar çocuklarıyla birlikte izleyebilecek formatta bir senaryo ile hazırlanmış.

Prova gösterilerinde şahit olduğumuz oyun başarısı, dramatik ve öğretici yönüyle de ön plana çıkacak zannımca. Türkiye’nin her noktasında seyircileriyle buluşması toplumsal hastalığımıza çözüm noktasında ciddi katkı sağlayacaktır.

Onur Yenidünya tarafından yazılan ve yönetilen, asistanlığını Muhammed Altınova’nın yaptığı oyunda Yaşar Alptekin, Eyüp Fındık, Ömer Bulut, Berk Ali Çatal, Hasan Şener yer alırken, birçok ünlü oyuncunun da misafir olacağı bilgisi yapımcı tarafından verildi. Esenler Belediyesi Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde prömiyeri (ilk gösterimi) 08.12.2016 Perşembe günü saat 20:00 yapılacak.

Konunun önemine binaen ben de bu köşeden tüm ehil ve konuya yakından ilgili devlet büyüklerimizin dikkatini çekmek suretiyle katkıda bulunmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın özellikle bu oyunu bir kez olsun seyretmesinde fayda görüyorum. Allah’a(cc) emanet olunuz!..